İsrail, Gazze'de katliam, soygun ve soykırımı hızla devam ediyor. İnsanları evvela Gazze'den güneye, Refah bölgesine güvenli bölge diye gönderdi, ardından Refah sınır kapısı taraflarında vurmaya başladı. Aynı daha önce Han Yunus'a gönderip sonra vurduğu gibi... Bu da uzun zamandır dile getirdiğim, İsrail'in amacının sadece Gazze ve Hamas değil Filistin'in tüm toprakları başta olmak üzere, Lübnan, Suriye, Irak, Türkiye dahil Arz-ı Mevud topraklarına ulaşma olduğu gerçeğidir. İsrail çeşitli bahanelerle bu hedefine ulaşana kadar durmayacak, yıkmaya, öldürmeye devam edecektir. İsrail’i durdurmanın çaresi ise Hamas ve Mücahitleri destekleyerek İsrail'e karşı birlik ve beraberlik şuuruna bürünmektir. Kaba güç uygulamak ve ekonomik boykot yapmaktır.  Bakınız(https://www.youtube.com/watch?v=k2eDsaGWoCw&ab_channel=AdnanKalkan)

İsrail önce insanları güvenli bölge diyerek güneye doğru sürükledi. Oranın güvenli bölge olduğunu söyledi. Ardından orayı da vurmaya başladı. Bu da İsrail'in ne kadar ikiyüzlü, yalancı ve ahlaksız olduğunun kanıtıdır.

İsrail'in asıl amacı, Filistin'i tamamen boşaltmaktır ve topraklarını önce işgal sonra ilhak etmektir. Böylece sıra önce Lübnan, Suriye, Irak ve sonra Türkiye'ye gelsin. Büyük şeytan Netanyahu zaten yer yer sözleri ve filleriyle bu hedefini ima ediyor. Sadece kör, dilsiz ve geçmişi soykırımla dolu olan Batı ülkeleri bunu görmezden geliyor ve İsrail'i desteklemeye devam ediyor. Sahiden bir bakın! İsrail'i destekleyen bütün ülkelerin geçmişi soykırımla dolu. Yöneticileri ise siyonist. Tekrar hatırlatalım ki burada halklara büyük iş düşüyor. Başındaki soykırımcıları ve Siyonistleri bir an önce başlarından def etmeleri lazım ki, devletleri yaşayabilsin ve gelecekte soykırımcı ve zalim olarak anılmasınlar.

Diğer taraftan İsrail Refah’a saldırı ve kara operasyonu hazırlığını devam ettirirken, asıl amaçlarından biri Hamas'ın elindeki esirlerin kurtarılması ve Hamas'ın bütün mahkumların serbest bırakılması isteğini reddetmek için bir tehdittir. Netanyahu amacı, Refaha saldırıp haması kendi istediği doğrultuda esirleri kurtarmak yoksa Hamas baştan beri anlaşmadan yanayken ve esir takasında yaşanan görüntülerin mücahitlerin ne kadar ahlaklı, nezaketli olduğunu göstermişken, İsrail askerlerinin ne kadar ahlaksız, vicdansız oldukları da görülmüştür. Yani Netanyahu'nun asıl amacı kesinlikle ateşkes değildir. Zayıf bir istekle İsrailli esirleri kurtarıp, toplum baskısından kurtulduktan sonra daha büyük bir operasyonla bütün Filistin'i ele geçirmektir. Böylece asıl amaçlarından biri olan kendi siyasi kimliğini ve iktidarını devam ettirmektir. Yani Netanyahu Filistin'i tamamen ele geçirirse ancak ateşkes anlaşmasnını kabul edecek.  Elbette kahraman mücahitlerin karşısında diz çökmeye mahkûm olup devletini de yıkılmaya maruz bırakacaktır. Ama akılsız kafası, hali hazırda böyle çalışmaktadır.

İsrail'de bir yetkiliye göre, "İsrail'in Kahire Ateşkes görüşmelerine katılması, sadece Biden'ın talebine cevap niteliğindeydi. Yani Biden istedi diye sırf katılmak için katılmış oluyorlar. İsrail heyeti barış görüşmeleri için Kahire'ye gitmeden önce büyük anlaşmazlıklar yaşandığı, Netanyahu'nun bir İsrailli esire karşı 3 Filistinli mahkumu serbest bırakma taraftarı olduğunu, diğer taraftan Biden de Netanyahu gibi esirlere karşın tüm mahkumların serbest bırakılması fikrine karşı ve abartılı bulduğu ifade edilmiş. Peki, "binlerce Filistinli neden İsrail zindanlarında mahkûm? İsrail yıllardır saldırıyor, Filistinlileri evinden kovmak istiyor, evlerinden çıkmak istemeyen Filistinlileri de tutukluyor. Dünya ise buna sesini çıkarmıyor. Sonra çıkıp adalet diyor. Batsın sizin adaletiniz."

Vicdanına hapsolmak istemeyen ve insanlığını yitirmemiş tüm insanlığa sesleniyorum! Şerefli, namuslu, haysiyetli, onurlu bir kimlik ile torunlarınız tarafından anılmak istiyorsanız, Filistin'e sahip çıkın. Zordur, biliyorum. Ama adaletten ve mazlumdan yana olun. Yoksa gelecekte torunlarınızın başı yerde olur. Sizler zalimler olursunuz, zalim olarak anılırsınız.

Adnan Kalkan
[email protected]
Twitter: @adnankalkan01
YouTube: Adnan Kalkan
instagram: adnankalkan01

Facebook: adnankalkan01