Anadolu Yakası'nda TEM Otoyolu'nun Çamlıca gişeleri çevresinde her iki yönde trafik yoğunluğu gözlenirken, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün Anadolu Yakası tarafında Ümraniye istikametinde araçlar yoğun seyrediyor.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü yönündeki yoğunluk ise Altunizade'den köprü girişine kadar uzanıyor.

İstanbul'da sağanak hafta boyunca sürecek
İstanbul'da sağanak hafta boyunca sürecek
İçeriği Görüntüle

D-100 kara yolunda Avrasya Tüneli çıkışından Maltepe yönüne doğru trafik yoğun ilerliyor. Kadıköy, Kozyatağı, Ataşehir ve Maltepe çevresindeki bağlantı yollarında da araçların yer yer yavaşladığı görüldü.

TRAFİĞİN OLMADIĞI NOKTA YOK
Avrupa Yakası'nda ise D-100 kara yolunun Haliç ile Küçükçekmece arasındaki Edirne istikametinde yoğunluk yaşanıyor. Halıcıoğlu, Okmeydanı, Çağlayan, Mecidiyeköy ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü çevresinde de trafik yoğun seyrediyor.

D-100 kara yolunun Beylikdüzü mevkisinde Büyükçekmece yönünde, TEM Otoyolu'nun Bahçeşehir mevkisinde ise Edirne istikametinde trafik ağır ilerliyor.

TEM Otoyolu'nda İSTOÇ ile Mahmutbey gişeleri arasında yoğunluk görülürken, Hasdal ve Seyrantepe mevkileri ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde çift yönlü trafik yoğunluğu oluştu. O-3 Otoyolu ile Otogar-Hal yolu güzergahında da araçlar yoğun seyrediyor.

Büyükdere Caddesi'nin Sarıyer yönü ile Levent-TEM bağlantı yollarında da trafik yavaş ilerlerken, Karaköy ile Beşiktaş Meydanı arasındaki sahil yolu ve Dolmabahçe Sarayı çevresinde de yoğunluk gözleniyor.

TOPLU ULAŞIMDA DA YOĞUNLUK OLUŞTU
Mesai çıkışı ve yağışlı havanın etkisiyle toplu ulaşım araçlarında da yoğunluk arttı. Yenibosna, Cevizlibağ ve Zeytinburnu gibi aktarma merkezlerinde yolcu yoğunluğu oluşurken, tramvay, metro, otobüs ve metrobüs duraklarında bekleyenlerin sayısının arttığı görüldü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cep Trafik Haritası verilerine göre kent genelindeki trafik yoğunluğu yüzde 85'e çıktı. Yoğunluk Anadolu Yakası'nda yüzde 89, Avrupa Yakası'nda ise yüzde 83 olarak ölçüldü.