666 sayısının temeli, Yahudilikteki gizli Kabala inancına dayanmaktadır. "Kabala", İbranice "Kabbalah" kelimesinden türetilmiştir ve "kabbel" fiilinden gelmektedir. Yahudiler, Kabala alfabesini kutsal kabul ederek her sayıyı bir harfle ilişkilendirmişlerdir, yani sayıların alfabetik karşılıkları bulunmaktadır. Bu nedenle, aralarında şifreli bir konuşma ve mesaj iletişimi dönemi yaşanmıştır. 666 sayısının anlamı, bu temeller üzerine oturmaktadır ve Yahudilik ile Kabala'nın derin anlam dünyasına dayanmaktadır. İşte A'dan Z'ye 666 rakamı, bu mistik anlayışın bir yansıması...

KABALA NEDİR?

Kabala kelimesi İbranice kökene sahip olup "Kabbel" fiilinden türemiştir. Kabbel; almak, kabul etmek anlamına gelir. Sıfat olarak kullanılan "Kabbal" ise, karşısında veya huzurunda anlamlarına gelir. Bu ise, "Yukarının Hikmeti" olarak kabul edilir. Buradan hareketle "Kabala" terimi, Yahudi mistik geleneğini temsil etmektedir

Kabala, temelde İbranice olup kaynak çıkış noktası ise İsrail'dir.

Tahrif edilmiş Yahudi inancına göre, şifahi şeriat olarak Sina'da Hz. Musa'ya vahyedilmiştir.

Kabala, "Tevrat'ın özü", "zamanın başlangıcından beri saklı sırların Yahudiliğin kalbindeki mahzeni" olarak ifade edilmektedir.

KABALA VE 666 BAĞLANTISI NEDİR?

Kabalistlerin üzerinde önemle durdukları konulardan birisi de İbrani alfabesinin mistik yorumu olmuştur. İbrani alfabesi inançlarına doğrultusun kutsal bir alfabe olarak kabul edilmektedir. Yahudilere göre, kutsal dışı dillerden tam olarak ayrılmaktadır ve onlarla mukayese edilemez bir durum arz etmektedir.

Kabalistler, İbrani alfabesinin her harfine sayısal bir değer vermişlerdir. Mesela, alef'in değeri bir iken, yirmi ikinci harfin değeri dört yüz dür. Harflerin sayısal değerini, hem Kabalistler hem de Kabala'nın edebi okuyucuları, her zaman dikkate almışlardır.

Bu sebeple Yahudilik ve Kabala temelinde insanlar aslında bir mesaj gönderecekleri zaman bunu sayılarla şifreler ve gizli mesajlar verirlerdi.

666'NIN İKİ FARKLI BAĞLANTI NOKTASI

1. ANLAM

Serbest Masonluğun temel taşı Hiram Abiff olarak kabul ediliyor. Hiram aynı zamanda "Ram" anlamına gelen Haram olarak da yazılır. Ra veya Ram, güneş tanrısı güneş çakrasının eski adıdır ve aynı zamanda güneş çakrası için bir mantradır. Abiff yılan babayla ilgilidir. Masonluktaki Güneş Tapınağı da 666 olarak kabul görmektedi.

666 sayısı nedir, ne demek, anlamı ne? Şeytan’ın sayısı 666 Yahudilikten mi geliyor? Yahudilik, Satanizm ve Paganizm bağlantısı KABALA’NIN tarihsel boyutu…
Güneş Tapınağı Nedir:

Bazı iddialara göre; Güneş Tapınağı için Yahudiler'in gökten ineceğine inandıkları 3. mabet yani Süleyman Tapınağı'nı ifade edildiği inanışı da bulunmaktadır.

Kimi kaynaklara göre ise Babil döneminde inşa edilen Zigguratları ifade etmektedir.

Yani 666 sayısı Yahudilere göre 3. tapınağı temsil ediyor olabilir.

2. ANLAM

Yahudi inancına göre Yahudi olarak yaratılan insanlar Tanrının kutsal olarak saydığı ve üstün olarak yarattıklarıdır. Gökler tanrının krallığı yeryüzü ise insanların yani Yahudi halkının hükmedeceği krallıktır. Diğer Yahudi olarak yaratılmayanlar ise sadece ve sadece kutsal olarak yaratılanlara hizmet için vardır.

666 sayısı ise Paganlara göre şeytanı temsil etmektedir. Yahudiler ise buradan yola çıkarak, 666 sıyısını Şeytan'ın Yahudi olmayan ruhun sembolü olarak kullanmaktadır. Yani 666 aslında onlar için "Yahudi olmayanları" kötü ruhu temsil etmektedir. Çünkü ruhen güçlenen Yahudi olmayanlar Yahudiler için kötülüktür.

İSRAİL TERÖRİZMİNİN TEMELİNDE PAGAN DETAYLARI

Goyim olarak adlandırılan Yahudi olmayanların, inançlarının öğretilerine göre, ruhsal bilgi ve güçlenmeye dair her şey şeytani olarak kabul edilir.

666 sayısı nedir, ne demek, anlamı ne? Şeytan'ın sayısı 666 Yahudilikten mi geliyor? Yahudilik, Satanizm ve Paganizm bağlantısı KABALA'NIN tarihsel boyutu…
Bu düşünceye göre, enerjilerini Haham Yeshua'nın Yahudi düşünce formuna yönlendirmeleri ve Siyonist Dünya Hükümeti'nin Yahudi siyasi ideolojisine boyun eğmeleri gerekmektedir.

666 sayısı nedir, ne demek, anlamı ne? Şeytan'ın sayısı 666 Yahudilikten mi geliyor? Yahudilik, Satanizm ve Paganizm bağlantısı KABALA'NIN tarihsel boyutu…
Yahudi "tanrısıyla" ruhsal olarak güçlenmek isteyen Yahudilerin, Yahudi olmayan insanlığa saldırdığı bir kutsal sayılan kitaba inanmaktadırlar. Bu, Hahamlara gerçekleri anlatma ve uyarıda bulunma aracı olarak hizmet eder. Ve yine aynı inanca göre Yahudi inancına boyun eğmeyenler cezalandırılır ve ölüdürülebilir.

666 sayısı nedir, ne demek, anlamı ne? Şeytan'ın sayısı 666 Yahudilikten mi geliyor? Yahudilik, Satanizm ve Paganizm bağlantısı KABALA'NIN tarihsel boyutu…
Satanizm'in sembolü yani Şeytan'ın tanımı olarak tanımladığımız 666 sayısının Yahudilik için bu kadar temelde bir noktada durmasının bir diğer ifadesi de şu şekilde yorumlanabilir. Kutsal olarak yaratıldıklarına inan Yahudiler'in temeline indiğimizde bir anlamda da öfke yatıyor. Çünkü kutsal olarak yaratılan Yahudiler için önemsiz olarak kabul gören diğer insanlar, Yahudi halkına baş kaldırarak onlara karşı güçlenip zarar verebiliyor. Buna izin veren Tanrı'ya ise temelde bir öfke ve kızgınlık oluşuyor. Peki Yahudilik aslında Paganizm midir?

YAHUDİLİK, SATANİZM VE PAGANİZM BAĞLANTISI

Bazı Teorilere göre, Yahudilerin, Yahudi olmayan Pagan dinlerinden öğretileri çalarak bunları şifreleyip Tevrat'ta sakladığına dair iddiaları içeriyor. Şifrelenmiş seviyedeki Tora, jeopolitik bir doktrin ve bir Yahudi dünya hükümetinin yaratılması için plan oluşturan sahte bir tarihtir. Şifrelenmiş Kabala, Yahudilerin bunu başarmak için çalıntı manevi bilgiyi Yahudi olmayanlara karşı nasıl kullandıklarının gizli seviyesidir. Gerçek Kabala'nın büyük bir kısmı Mısırlılar, Babilliler ve eski Hindularla ortak bir kültürü paylaşan Pagan Yunanlılardan alınmıştır. 666, genel olarak eski Pagan Yunanlılar, Mısırlılar, Hindular, Babilliler ve Pagan Halkları için kutsal sayıdır. İşte bu yüzden Yahudiler 13 gibi Yahudi olmayanları korkutup 666'dan uzaklaştırmak istiyorlar, bu önemli bir sayı, tamamen kendilerine istiyorlar.

666 NEDİR, NEYİ SİMGELİYOR?

666 sayısı yıllardır şeytanı temsil etmesiyle bilinir. Hristiyanlığın temelini oluşturduğuna inanılan kutsal kitabın bir bölümünde de 666'dan "canavara ait sayı" olarak bahsedilir.

Eski Yunan, Bizans gibi devletlerde insanlar harfleri sayılarla temsil ediyorlardı. Harflerin sayısal değerleri kullanılarak birbirlerine şifreli mesajlar gönderiyorlardı.

666 geçmişten günümüze "canavar", "şeytan" gibi kodlanıyordu.

666 sayısı nedir, ne demek, anlamı ne? Şeytan'ın sayısı 666 Yahudilikten mi geliyor? Yahudilik, Satanizm ve Paganizm bağlantısı KABALA'NIN tarihsel boyutu…
Örneğin;

Uzmanlara göre "n" sesinin sayısal değeri "50" sayısı. "E" sesinin ise "0", "r" sesinin "200", "o" sesinin "6", "n" sesinin ise yine "50". Gelelim ikinci sözcüğün harflerinin sayısal karşılıklarına; "k:100 e:0 s:60 a:0 r: 200". O halde bu sayıları toplayalım ki bunu yaptığımızda çıkan sonuç "666" olacaktır. İkinci sözcükteki "Kesar", "Caesar" ile aynı anlamda. Yani, Neron'un ta kendisi…

Ayrıca eski Roma rakamları da büyükten küçüğe dizildiklerinde toplamı 666 sayısını vermektedir:

D = 500

C= 100

L= 50

X= 10

V= 5

Sabahattin İsmail, Kıbrıs Türklerinin dünkü ve bugünkü düşmanlarını yazdı: Düşmanı unutunca Chabad'ı göremedik Sabahattin İsmail, Kıbrıs Türklerinin dünkü ve bugünkü düşmanlarını yazdı: Düşmanı unutunca Chabad'ı göremedik

1= 1

666

Bazı kaynaklara göre, 666 sayısı ise genel olarak eski Pagan Yunanlılar, Mısırlılar, Hindular, Babilliler ve Pagan Halkları için kutsal sayı olarak kabul edilmiştir.

A Haber