İsrail Gazze'deki katliamlara devam ederken Filistinli bir gazeteciden yaşanan vahşeti gözler önüne seren yeni bir iddia geldi.

Filistinli gazeteci Baker Zoubi'nin iddiasına göre 50 haham Netanyahu'ya hastane bombalanması ile ilgili ahlaki veya dini herhangi bir engel bulunmadığına dair mektup gönderdi.

İsrail savaş uçakları Şifa Hastanesi yakınlarındaki yerleşim yerlerini bombalamış saldırıda çok sayıda kişi hayatını kaybetmişti.

HASTANELER RİSK ALTINDA
İsrail ordusunun, Hamas’ın “operasyonel merkezinin” altındaki tünellerde yer aldığını öne sürerek tahliye edilmesini istediği Gazze’nin en büyük hastanesi El Şifa’da hastalar ve sağlık personeli için endişe büyüyor. Yatakların tamamının hasta ve yaralılarla dolu olduğu hastanenin koridorlarına, İsrail bombardımanlarından kaçan binlerce Gazzeli sığınmış durumda. BBC’ye konuşan El Şifa’nın cerrahi şefi Dr. Marwan Abusada, yaklaşık 55 bin Filistinlinin hastanenin “her metrekaresini işgal ettiğini” söyledi

SAVAŞTA SON DURUM
Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı.

İsrailli yetkililer, Gazze'den düzenlenen saldırılarda 317'si asker 1400'den fazla İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Gazze'de el-Kassam Tugayları'nın elinde 240 İsrailli esir olduğunu kaydetti.

'Netanyahu, UCM'nin kendisi hakkında çıkarabileceği tutuklama emri konusunda çok gergin' 'Netanyahu, UCM'nin kendisi hakkında çıkarabileceği tutuklama emri konusunda çok gergin'

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırılarında 3 bin 542'si çocuk, 2 bin 187'si kadın olmak üzere 8 bin 525 Filistinlinin öldürüldüğünü, 21 bin 643 kişinin yaralandığını bildirdi.

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında ise 126 Filistinli öldü, yaklaşık 2 bin Filistinli yaralandı.

İsrail ordusu, Gazze'ye 26 Ekim’de karadan sınırlı saldırılarını genişletmeye başlayıp hava bombardımanın dozunu daha da artırdı.

Gazze'de binlerce yaralı ile sivilin bulunduğu sağlık merkezlerini vurmaktan kaçınmayan İsrail, en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesini de hedef gösterildi.