ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, dün düzenlediği yıl sonu basın toplantısında soruları yanıtladı. İsrail-Filistin meselesi konusunda açıklama yapan Blinken, “Neredeyse hiç kimsenin Hamas'tan sivillerin arkasına saklanmayı bırakmasını, silahlarını bırakmasını ve teslim olmasını talep ettiğini duymuyorum. Hamas bunu yaparsa bu iş yarın biter” dedi.

İSRAİL'İ MAĞDUR GÖSTERDİ

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, düzenlediği yıl sonu basın toplantısında Hamas’a yönelik açıklamalarda bulundu. Blinken, Hamas’ın teslim olup silah bırakmasıyla yaşananların sona ereceğini öne sürerek, “Bu iş Hamas'ın yerinde kalmasıyla ve 7 Ekim'i tekrar etme kapasitesine ve niyetine sahip olmasıyla sona ererse İsrail'in çıkarlarına uygun değil. Bölgenin çıkarlarına da uygun değildir.

Filistin'i tanımaya hazırlanan İspanya Başbakanı Sanchez istifanın eşiğinde! Filistin'i tanımaya hazırlanan İspanya Başbakanı Sanchez istifanın eşiğinde!

Dünyanın çıkarlarına uygun değildir. Bu çatışmanın sona ermesini isteyen pek çok ülke duymamıza rağmen, neredeyse hiç kimsenin Hamas'tan sivillerin arkasına saklanmayı bırakmasını, silahlarını bırakmasını ve teslim olmasını talep ettiğini duymuyorum. Hamas bunu yaparsa bu iş yarın biter. Hamas bunu yapsaydı bu iş bir ay önce, altı hafta önce bitmiş olacaktı. Nasıl oluyor da saldırgandan hiçbir talepte bulunulmuyor ve sadece mağdurdan talepte bulunuluyor? Dolayısıyla Hamas'a bu duruma son vermesi için gerekeni yapması yönünde baskı yapan güçlü bir uluslararası sesin olması iyi olurdu” dedi.