Kuzey Koreli lider Kim Jong-un, Ulusal Anneler Günü kapsamında Pyongyang'da düzenlenen bir halk buluşması sırasında göz yaşlarına boğuldu. Lider, gözlerini beyaz bir mendil ile silerken görüntülendi.

Etkinlik sırasında Jong-un'un ağladığını gören katılımcıların çoğu liderle beraber göz yaşı döktü. Bu tarz bir etkinlik 11 yılda ilk kez, eyalette doğum oranlarının düşmesi nedeniyle gerçekleştirildi.

Kim Jong-un yaptığı konuşmada, ''Düşen doğum oranlarını yükseltmek ve çocuklar için iyi sağlık ve eğitim hizmeti sağlamak, buradaki annelerimizle birlikte çözmemiz gereken aile meselelerimizdir.'' ifadelerini kullandı.

İLK DEFA DÜŞÜŞÜ KABUL ETTİ
Kuzey Kore, nüfus eğilimleri hakkında çok az ayrıntı açıklıyor.

Bunun yanında Güney Kore hükümeti, Kuzey'de doğurganlık oranının son on yılda istikrarlı bir şekilde düştüğünü tahmin ediyor. 

Güney Koreli yetkililer Kim Jong-un'un tarihte ilk defa, ülkesinde doğum oranlarının düştüğünü açıkça kabul ettiğini vurguladı.

Siyonist Biden, ABD tarihinin en az desteklenen başkanı oldu Siyonist Biden, ABD tarihinin en az desteklenen başkanı oldu

2022'DE KADIN BAŞINA 0.78 ÇOCUK
Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu ve Dünya Bankası, Kuzey Kore'nin doğum oranlarında 2020'den itibaren kadın başına 1.79-1.80 çocuk olmak üzere ciddi bir düşüş yaşandığını açıkladı.

Bu oran 1960'larda kadın başına 4.05 çocuk iken, 1990'larda 2.1'e kadar düştü.

Bu düşüşe savaş sonrası nüfus artışını yavaşlatmak için uygulanan doğum kontrol programlarının ve 1990'larda yüzlerce kişinin ölümüne yol açan kıtlığın sebep olduğu düşünülüyor.

Geçen sene doğum oranları rekor düşüşle 0.78'e kadar düştü.

3 ÇOCUKLU AİLELERE AYRICALIK
Kuzey Kore'nin devlet medyası bu kapsamda 3 veya daha fazla çocuk yapan aileler için ayrıcalıklı uygulamalar yapılacağını duyurdu.

Açıklamaya göre ücretsiz konut düzenlemeleri, ücretsiz gıda, ilaç, ev eşyaları ve çocuklar için eğitim ayrıcalıkları gibi konularda 3 çocuklu ailelere avantaj sağlanacak. 

Kim Jong-un aynı zamanda aileleri çocuklar üzerinde yabancıların etkileri konusunda uyardı.

Kötü davranışlarda bulunan çocukları devletin çalışma kamplarına gönderip devlet olarak ''tarzları olmayan'' zararlı alışkanlıklarından kurtarmaları konusunda aileleri teşvik etti.