Maarif Platformu 15 Temmuz hain darbe girişiminin 7'inci yıl dönümünde yazılı bir açıklama yayımladı.

“Bu ruha sahip çıkmak ve gelecek nesillere taşımak hepimizin sorumluluğu ve vefa borcudur” çağrısı yapan platform, "Yeni Türkiye Yüzyılı vizyonunu da kapsayacak, 15 Temmuz ruhundan kuvvet alan ve kendi köklerinden beslenen yeni bir maarif sisteminin geliştirilmesi ve uygulanması temel beklentimizdir." ifadelerini kullandı.

İşte Maarif Platform'unun o açıklaması:

Bakan Işıkhan'dan 1 Mayıs açıklaması Bakan Işıkhan'dan 1 Mayıs açıklaması

"15 Temmuz’da ülkemize yapılan küresel saldırı ve milletin destansı drenişi büyük bir toplumsal uyanışı ortaya çıkardı ve zihni dönüşümü tetikledi. İyiyi, güzeli, doğruyu “darbe”leyen jakoben köhne bir devrin kapanışını, yeni aydınlık bir çağın başında olduğumuzu idrak ettik. Milli ve manevi değerlerimiz etrafında, aynı duygu ve düşünceler ile kenetlendik. Farkına varmadığımız değerlerimizi yeniden keşfettik. Çanakkale ruhunu inşa edenlerin, eğitimini kendi köklerinden alanların abideleşen şahsiyetini gördük.

Biliyoruz ki fetihlerin anlamını kalıcı kılan, insanı merkeze alarak toplumun öz değerleri ile ihya ve inşasıdır. 15 Temmuz ruhu da, köklerinden beslenen Anadolu irfanına sahip insanımızın anlam derinliklerinden ortaya çıkmıştır. Bu ruha sahip çıkmak ve gelecek nesillere taşımak hepimizin sorumluluğu ve vefa borcudur.

Eğitimde temel sorunumuz, materyalist paradigmanın ve mahsurlu ideolojilerin arkasından gitmemizdir. Kendi beşeri sermayemiz ve ilmi birikimimiz esasına dayanarak, insanlığın müspet kazanımlarını da kullanarak, çağın ihtiyaçlarına cevap verecek ve milli ruhumuzu harekete geçirecek bir vizyona ihtiyacımız var. Yeni Türkiye Yüzyılı vizyonunu da kapsayacak, 15 Temmuz ruhundan kuvvet alan ve kendi köklerinden beslenen yeni bir maarif sisteminin geliştirilmesi ve uygulanması temel beklentimizdir."

Maarif Platformu