Mahkeme kararında “Her ne kadar sanıklar hakkında atılı suçtan cezalandırılmaları istemi ile kamu davası açılmış ise de, atılı suçun sanıklar tarafından işlenmediği anlaşıldığından sanıkların, CMK 223/2-b maddesi gereğince ayrı ayrı beraatine, “ denildi.

Sakarya siyasetine bir dönem damga vuran isimlerden biri olan 18'inci dönem Sakarya Milletvekili Yalçın Koçak’ın cenazesi vefatından bir gün sonra 7 Haziran 2023 Çarşamba ikindi namazına müteakip Adapazarı İlçesi Kuyudibi Mahallesi Karaosman Camisinde kılınacak cenaze namazının ardından, Emir Sultan  aile kabristanına defnedilmişti.

Koçak ve Dilipak Kenevirin tanıtılması konusunda en çok mücadele eden isimlerin başında geliyordu.

Bülent Deniz yazdı: Şii Sünni el ele verdik! Kudüs davasına nasıl ihanet ettik? Bülent Deniz yazdı: Şii Sünni el ele verdik! Kudüs davasına nasıl ihanet ettik?

Dilipak bu dava ile ilgili sorularımızı cevaplandırırken şöyle dedi: “Benim böyle bir şeyle suçlanmam mümkün değil. Çünkü ben Kooperatiften kuruluş gerçekleştikten sonra ayrılmıştı. Pandemi bahanesi ile hayat durunca herşey durdu, Ardından Yalçın bey hastalandı. Yalçın beyle biz sadece Keneviri konuşmuyorduk. AvrasyaBir vakfının mütevellisi idi. Balkan Üni. mütevellisi idi. Deprem Erken Uyarı Sistemi DEKOS’un sponsoru idi. Garbiyat enstitüsü ve kenevir snstitüsünün kurucusu idi. 23 Proje üzerinde çalışmışız, Alamtolojiden, İznik Konsülüne, Osmanlı Milletler Topluluğu’ndan D8’e Dünyanın Sıfır Noktası, Barter konusu, Kıbrıs konusu.. Ve daha bir çok konu. İnşallah bunları, Cumartesi 14.00 de K. Çekmece’deki  AvrasyaBir Vakfında Yalçın Koçak için düzenlenen anma toplantısında koşuşacağım.”

Koçak gayretli biri idi. ASAM Stratejik Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu üyesi, Batı Trakya Türk Cumhuriyetleri arasındaki birlik çalışmalarının koordinatörü, Rumeli Türk Dernekleri Avrupa Politekmik Üniversite Kurucusu, Sakarya Üniversite Vakfı kurucu, gibi bir çok alanda çalışmaları olan biri idi. Berat ettiği davası da Dilipak’la onu “Dava arkadaşı” yapmıştı.  Dava arkadaşlığı bazen sanık sandalyesinde buluşmayı da beraberinde getirdi.