Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Jose Mourinho, Süper Lig'de görev yaptığı dönemde Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'ndan aldığı cezaları Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) taşıdı. AİHM, Mourinho’nun başvurusunu işleme koyarak Türkiye'den resmen savunma istedi.

'İFADE ÖZGÜRLÜĞÜM İHLAL EDİLDİ'
Mourinho, Kasım 2024'te Trabzonspor maçının ardından Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından kendisine verilen soyunma odasından men ve toplamda yüz binlerce liralık para cezalarına itiraz etmişti.

Tahkim Kurulu'nun cezayı onamasının ardından rotayı AİHM'e çeviren tecrübeli çalıştırıcı, Türkiye'deki futbol kurullarının bağımsız olmadığını ve ifade özgürlüğünün ihlal edildiğini öne sürdü.

EN FAZLA 6 AY VAKTİMİZ VAR
Gerekçeli kararın kendisine tebliğ edilmediğini de savunan Mourinho, adil yargılanma hakkının elinden alındığını iddia ediyor. Türkiye’nin konuya ilişkin görüşünü bildirmek için en fazla 6 ay süresi bulunuyor.

Arda Güler'in attığı gol, La Liga'da sezonun golü seçildi
Arda Güler'in attığı gol, La Liga'da sezonun golü seçildi
İçeriği Görüntüle

FLORENTINO PEREZ SEÇİMİ KAZANIRSA REAL MADRID'İN BAŞINA GEÇECEK
Şu an Benfica'nın başında olan Jose Mourinho'nun adı Real Madrid ile anılıyor. Madrid'in mevcut başkanı Florentino Perez yeniden seçilmesi halinde Portekizli teknik adamı görev başına getireceğini açıkladı.