Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin geçtiğimiz günlerde katıldığı canlı yayında eğitim gündemine ilişkin önemli açıklamalar yapmıştı.

Bakan Tekin'in açıklamaları arasında en dikkat çekeni ise kız çocuklarıyla ilgili sarf ettiği sözler oldu.

Bakan Tekin,  "Kız çocuklarını okula göndermeyen ailelerin "Ben çocuğumu erkeklerle aynı okula göndermek istemiyorum" dediğini belirterek “O zaman veliyi ikna etmek için biz, gerekirse kız okulları da açabilmeliyiz” dedi.

Bu açıklamalardan sonra BBP Lideri Mustafa Destici ise Bakan Tekin'i desteklediğini açıkladı.

Bakan Bolat açıkladı: Fahiş fiyat ve stokçuluğa ağır cezalar uygulanacak Bakan Bolat açıkladı: Fahiş fiyat ve stokçuluğa ağır cezalar uygulanacak

Destici sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Milli Eğitim Bakanımızın kız çocuklarımız için müstakil okullar açılmasıyla ilgili önerisine tereddütsüz katılıyor ve destekliyorum. 

Laiklik adı altında buna karşı çıkanların asıl niyetlerinin inanç-din düşmanlığı olduğunu biliyoruz. Binaenaleyh onların zırvalarına aldırmadan çalışmalar süratle başlatılarak önümüzdeki eğitim öğretim yılında hayata geçirilmelidir.

Okullarımızın hangi türde ve ne şekilde olacağına TBMM, seçilmiş Cumhurbaşkanı ve hükümet, Çocuklarımızın hangi okula gideceğine de aileleri ve kendileri karar verir.

Gerisi lafügüzaf…