İsrail ile ticaretin durdurulması kararına iş dünyasından destek mesajları! İsrail ile ticaretin durdurulması kararına iş dünyasından destek mesajları!

Doç. Dr. Talha Köse, İbn Haldun Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı olarak görev yapmaktadır. Kendisi doktorasını 2010 yılında George Mason University School for Conflict Analysis and Resolution'da tamamlamış olup, lisans derecesini 2000 yılında Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden almıştır. Yüksek lisans derecesini ise 2002 yılında Sabancı Üniversitesi Uyuşmazlık Analizleri ve Çözümleri programından elde etmiştir. İstanbul Şehir Üniversitesi'nde öğretim üyeliği ve bölüm başkanlığı yapmıştır, ardından 2010-2016 yılları arasında bu görevleri sürdürmüştür.

Doç. Dr. Talha Köse, uluslararası alanda da deneyime sahiptir; George Mason University (ABD) ve Maastricht University (Hollanda)'de misafir öğretim üyesi olarak dersler vermiştir. Çalışma alanları, Çatışma Analizleri Çözümleri, Barış Çalışmaları, Modern Türkiye'de Kimlik Sorunları, dış politikada arabuluculuk ve çatışma çözümleri teknikleri üzerinedir. Özellikle Türkiye ve Ortadoğu'daki etnik ve mezhepsel kimliklerin dış politika ve siyasete olan etkileri konusunda önemli saha çalışmaları yapmaktadır. Alevi kimliği, Ortadoğu'da kimlik ve dış politika tercihleri, gençler ve radikalleşme, çözüm sürecinin toplumsal boyutları gibi konularda öne çıkan saha çalışmalarına imza atmıştır.

Talha Köse'nin Türkçe'de yayımlanmış, ikisi derleme olmak üzere toplamda 3 kitabı bulunmaktadır. Ayrıca ulusal ve uluslararası dergilerde ile kitaplarda toplamda 20'nin üzerinde akademik makalesi bulunmaktadır. Çalışmaları, Foreign Policy Analysis, Party Politics, Negotiation and Conflict Management Research, International Journal of Intercultural Relations, Identities: Global Studies in Culture and Power, Middle Eastern Studies, Turkish Studies, Insight Turkey, Perceptions, Uluslararası İlişkiler gibi saygın akademik dergilerde yayımlanmıştır.

Akademik kariyerinin yanı sıra, SETA Vakfı'nın Ankara, İstanbul ve Washington D.C. bürolarında araştırma koordinatörü ve dış politika ile güvenlik araştırmacısı olarak görev yapmıştır. Köse aynı zamanda yerel ve uluslararası medyada güncel siyasi tartışmalara katkı sağlamakta olup, Türkçe ve İngilizce mecralarda birçok analiz, perspektif ve yorumu yayımlanmıştır.