Victor Osimhen için flaş iddiası: Suudi Arabistan ekibi devrede
Victor Osimhen için flaş iddiası: Suudi Arabistan ekibi devrede
İçeriği Görüntüle

Red Bull Arena'da kıran kırana geçen dev mücadelede gülen taraf Fransız temsilcisi oldu. Şampiyonlar Ligi'nin ardından Avrupa'nın en büyüğünü belirleyen karşılaşmada PSG'yi zafere taşıyan goller; 20. dakikada Kvaratskhelia ve 62. dakikada Desire Doue'den geldi. Aston Villa'nın 45. dakikada Madjo ile bulduğu tek gol ise İngiliz ekibine kupa için yeterli olmadı.

Ekran Görüntüsü 2026 08 13 011551

  • Avrupa'ya Damga Vurdular

Şampiyonlar Ligi'ndeki zaferinin ardından Süper Kupa'yı da es geçmeyen PSG, böylece kupayı hem üst üste hem de toplamda ikinci kez müzesine götürmeyi başardı. Fransız ekibi bu tarihi sonuçla; 1989-1990'da Milan ve 2016-2017'de Real Madrid'in ardından Süper Kupa'da arka arkaya şampiyonluk sevinci yaşayan üçüncü takım olarak adını altın harflerle yazdırdı.

Ekran Görüntüsü 2026 08 13 011557

  • Luis Enrique Tarihe Geçti

Bu kritik zafer, PSG'nin İspanyol teknik direktörü Luis Enrique için de ayrı bir gurur tablosuna dönüştü. Kariyerinde daha önce 2015'te Barcelona ve geçtiğimiz yıl PSG'nin başında aynı kupayı kazanan 56 yaşındaki çalıştırıcı, bu sonuçla 3. kez Süper Kupa'yı kaldırdı. Enrique; Carlo Ancelotti ve Pep Guardiola'dan sonra bu büyük başarıya ulaşan üçüncü teknik direktör oldu.

Ekran Görüntüsü 2026 08 13 011607