Patronlar Dünyası'nda yer alan habere göre, Suudi Arabistan'ın Mekke kentinde gerçekleştirilecek olan büyük ölçekli su deposu projesi, Türk şirketi MNG Holding tarafından kazanıldı. Projenin detaylarına göre, MAPA İnşaat, stratejik su deposu projelerinin geliştirilmesi, işletilmesi ve inşası konusunda sorumluluk alacak. Suudi Arabistanlı Vision International Investment Company, Kuveytli Gulf Investment Corporation ve Abu Dabi Ulusal Enerji Şirketi'nin (Taqa) bir araya geldiği bir grup ana üstlenici olarak projeyi yürütecek.

Bu önemli proje, 2 milyon metreküp rezervuar kapasitesi ve 500.000 metreküp operasyonel tank kapasitesi içeriyor. Suudi Water Partnership Company (SWPC), projenin sözleşmesinin imzalandığını duyurdu ve projenin 2027'de faaliyete geçmesi bekleniyor.

Brent petrolün varil fiyatı 89,45 dolar Brent petrolün varil fiyatı 89,45 dolar

Mekke'deki hac dönemlerinde su sıkıntısını çözecek olan bu rezervuarlar, Suudi Arabistan yönetiminin Mekke'deki 20 günlük hac talebine uygun bir su depolama kapasitesi sağlamayı hedefliyor. Bu girişim, MNG Holding'in yurt dışında üstlendiği önemli projeler arasında yer alıyor ve Türk şirketinin uluslararası arenada sağladığı etkiyi vurguluyor.