Trabzonspor, orta saha kurgusunu güçlendirmek adına 6 numara transferinde vites yükseltti. Bordo-mavili yönetimin listesinde Yves Bissouma, Fabinho ve Leandro Paredes gibi dünyaca ünlü isimler ilk sıralarda yer alıyor.
Yeni sezon öncesi transfer çalışmalarını aralıksız sürdüren Trabzonspor’da öncelikli hedef orta sahanın savunma yönünü güçlendirmek.
Bordo-mavili kurmaylar, teknik heyetin raporı doğrultusunda ön libero pozisyonu için dev isimlerle temaslarını sürdürüyor. Gündeme gelen son adaylar ise bonservisi elinde bulunan Yves Bissouma, Fabinho ve Boca Juniors forması giyen Leandro Paredes oldu.

BİSSOUMA SERBEST STATÜDEY
Tottenham ile olan 4 yıllık sözleşmesini tamamlayarak serbest statüye geçen Malili 29 yaşındaki ön libero Yves Bissouma’nın adı son dönemde Trabzonspor ile anılmaya başlandı.
2016 yılında Lille ile Avrupa kariyerine adım atan deneyimli oyuncu, gösterdiği performansla 2018’de 8 milyon Euro bedelle Brighton’a, 2022 yazında ise 35 milyon Euro bonservis karşılığında Tottenham’a transfer olmuştu.
Serbest oyuncu konumundaki Bissouma ile Trabzonspor'un yanı sıra Benfica, Fulham, Celta Vigo ve Valencia gibi kulüplerin de ilgilendiği öne sürülüyor.

FABİNHO, BONSERVİSİNE 45 VE 42 MİLYON EURO VERİLDİ…
Gündemdeki bir diğer dünya markası ise Brezilyalı yıldız Fabinho. Kariyerinde Rio Ave, Real Madrid Castilla, Monaco ve Liverpool gibi dev kulüplerin formasını giyen 32 yaşındaki oyuncu, 2018'de Liverpool'a 45 milyon Euro, 2023'te ise Suudi Arabistan ekibi Al-Ittihad'a 42 milyon Euro bonservisle transfer olmuştu.
Al-Ittihad ile sözleşme sürecini tamamlayan deneyimli oyuncunun serbest kalmasıyla birlikte Bordo-Mavililerle anılmaya başlandı.

PARADES, ARJANTİN’DE KALMAK İSTİYOR İDDİASI!
Boca Juniors'ın kaptanlığını yürüten Leandro Paredes için de Bordo-Mavili kulübün şartları araştırdığı öğrenildi. Bordo-mavililerin oyuncunun maliyeti ve kulübüyle olan durumunu sorduğu belirtilirken, 32 yaşındaki Arjantinli yıldızla İtalyan devi Milan’ın da ilgilendiği ifade ediliyor.
Her ne kadar oyuncunun yakın çevresi Paredes'in Arjantin’den ayrılmaya sıcak bakmadığını dile getirse de Trabzonspor yönetimi fırsat transferi için gelişmeleri yakından takip ediyor.




