Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Rektörlüğü’ne atanan Prof. Dr. Rana Kibar, görevi Prof. Dr. Ahmet Ataç’tan devraldı. Kibar, rektörlük binasında alkışlarla karşılandı.

ALKIŞLAR EŞLİĞİNDE GİRİŞ YAPTI

Şehit Prof. Dr. İlhan Varank yerleşkesinde bulunan rektörlük binasına anne-babası ve yakınlarıyla birlikte gelen Kibar, Prof. Dr. Ahmet Ataç tarafından karşılanırken, binaya alkışlar eşliğinde giriş yaptı.

'BAŞKAN ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR EDİYORUM'

Kendisini alkışlayanları selamlayan Kibar, daha sonra makam odasına geçti. Burada düzenlenen törende görevini devreden Prof. Dr. Ahmet Ataç, "Bu görevler hiç kimseye kalıcı değil. Süresini tamamlayan görevini teslim ediyor. Bana bu görevi 4 yıl önce tebliğ eden Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum" diyerek, görev süresinde hayata geçirilen hizmetleri anlattı.

Tören ile birlikte rektörlük görevini devralan Prof. Dr. Rana Kibar ise şöyle konuştu:

"1999 yılında araştırma görevlisi olarak başladığım Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nde bugün Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle bu makamda olmaktan gurur duyuyorum. Bizleri bu makama uygun gördükleri için kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah Rabbimizin izni ile burada aldığımız bayrağı en güzel şekilde Manisa için milletimiz için Türkiye yüzyılına yakışacak şekilde hizmet ederek, çok daha ilerilere taşıyarak üniversitemizi çok daha iyi konumlara getirmeyi istiyoruz"

Konuşmanın ardından Ataç, rektörlük cübbesini yeni Rektör Rana Kibar'a giydirdi. Törenin ardından tebrikleri kabul eden Kibar, ailesiyle de hatıra fotoğrafı çektirdi.

KARİYERİ BAŞARILARLA DOLU

Rana Kibar, Celal Bayar Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fizik Ana Bilim Dalında 'Katı ve sıvı maddelerin manyetik özelliklerinin incelenmesi' çalışması ile yüksek lisansını tamamladı.

Yüksek lisans eğitiminden hemen sonra ise Ege Üniversitesi Fen Bilimler Entitüsü'nde 'Farklı Metal İyonları ile Bombalanan SrTiO3 Kristalinin ve Bazı Minerallerin Nükleer ve Diğer Yöntemlerle İncelenmesi' çalışması ile doktora yaptı ve 2007'de mezun oldu. Ardından Doçentlik ve Profesörlük unvanlarını elde etti.

ÇOK SAYIDA MAKALESİ VAR

Yaklaşık 50 akademik makalesi bulunmaktadır. Uzun dönem boyunca Manisa Celal Bayar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümünde Öğretim Üyesi olarak çalıştı.

UTANÇ GÜNLERİ GERİDE KALDI

28 Şubat'taki postmodern darbenin en çok etkilediği kesim, başörtüsü takmaları nedeniyle öğrenim hakları engellenen öğrenciler olmuştu.

Birçok öğrenci meslek sahibi olma hayali ile üniversiteye başladılar ama 28 Şubat süreciyle eğitim hakları ellerinden alındı. Türkiye, bu utanç günlerini Başkan Erdoğan, AK Parti hükümetinin yoğun çabası ve milletin büyük desteğiyle geride bıraktı.

MEB, yeni müfredat taslağını açıkladı MEB, yeni müfredat taslağını açıkladı

Türkiye, başörtülü öğrenci olarak üniversiteye girmenin mümkün olmadığı günlerden, başörtülü vali ve rektör atama noktasına geldi.

TÜRKİYE'NİN İLK BAŞÖRTÜLÜ VALİSİ KÜBRA YİĞİTBAŞI OLMUŞTU

Türkiye'nin ilk başörtülü valisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Afyonkarahisar’a atanan Kübra Güren Yiğitbaşı olmuştu.