Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, "2023 YKS sonuçlarına göre toplamda 6 bin 414 öğrencimiz Uşak Üniversitesini tercih ederken, doluluk oranımız da yüzde 98 oldu” dedi.

Uşak Üniversitesinin başarı çıtasını her geçen yıl daha da yükselttiğini söyleyen Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, “2018 - 2019 Eğitim Öğretim yılında fakültelerimizin doluluk oranı yüzde 75 iken 2023 - 2024 döneminde bu oran yüzde 98, ön lisans programlarımızın 2018 - 2019 Eğitim Öğretim yılında doluluk oranı yüzde 92 iken 2023 - 2024’te bu oran yüzde 99’a çıktı. Üniversitemizin 2018-2019 yılındaki genel doluluk oranı yüzde 81 iken bu yıl bu oran yüzde 98 olarak öne çıkıyor. Bu doluluk oranları da üniversitemizin başarısını ve gücünü gözler önüne seriyor” diye konuştu.

ekrem savaş-4

Prof. Dr. Ekrem Savaş

YENİ ÖĞRENCİLERE HOŞGELDİN MESAJI

Yeni dönemde de Uşak Üniversitesi olarak ilim üretmeye devam edeceklerini ifade eden Prof. Dr. Ekrem Savaş, “Uşak Üniversitesini tercih eden gençlerimizi tebrik ediyorum. Yıllar süren zorlu bir eğitim maratonunun ardından büyük bir emek ve özveriyle hazırlandığınız Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonucunda üniversitemize yerleşerek yaşamınıza yön verecek bir adım attınız. Üniversite yılları, bilgiyle buluştuğumuz, deneyim ve anılarla dolu bir dönemdir. Yüksek Öğretim Kalite Güvence Belgesine sahip bir üniversite olarak, iş birliği yaptığımız kuruluşlarla, iş olanakları ve Kariyer Merkezimizle her zaman yanınızda olacağız. Çalışarak, öğrenerek ve büyüyerek bu yolculuğun her anını birlikte değerlendirerek hayalini kurduğunuz geleceğe Uşak Üniversitesi’nde en iyi şekilde hazırlanacaksınız. Uşak Üniversitesi’nin seçkin ailesine hoş geldiniz diyorum” dedi.

YÖK'den son dakika yatay geçiş açıklaması: Sudanlı ve Filistinli öğrencilerle ilgili iddialara yanıt YÖK'den son dakika yatay geçiş açıklaması: Sudanlı ve Filistinli öğrencilerle ilgili iddialara yanıt

KAYITLAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıtlarını e-devlet kapısı üzerinden (www.turkiye.gov.tr)28 - 30 Ağustos 2023 tarihleri arasında elektronik olarak yaptırabileceğini söyleyen Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş kayıt süreci ile ilgili şu bilgileri verdi:

“Elektronik kayıt kabul eden programlara yerleşen öğrencilerin, elektronik kayıt yaptırmaları zorunludur. Elektronik kayıt yaptıran öğrencilerimizin ayrıca kayıt için Üniversitemize gelmelerine gerek yoktur. Elektronik kayıt yaptıran öğrencilerimizden herhangi bir belge talep edilmeyecektir. Elektronik kayıt yaptıracak adayların YÖK Başkanlığının talimatlarını takip etmeleri rica olunur. Elektronik kayıt yaptıramayacak olan adaylar, özel yetenek sınavı ile öğrenci alan programlar ile başvuru şartlarında sağlık raporu, boy kilo endeksi ölçümü yapılacak programlar ve kayıt için özel şartı olan programlara yerleşen adaylar ise elektronik kayıt yaptıramayacaklardır.Bu durumda olan öğrencilerin kayıtları28 Ağustos - 01 Eylül 2023tarihleri arasında YKS Yerleştirme Belgesinde belirtilen adreslerde ve belirtilen tarihlerde yapılacaktır.”