TBMM Genel Kurulu'na sevk edilen "Kuzey Atlantik Antlaşmasına İsveç Krallığının Katılımına İlişkin Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi”ne hayır diyeceklerini belirten HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, “Esasen Soğuk Savaş sonrası konsept değişikliğine giderek İslam’ı ve Müslümanları hedef tahtasına koyan NATO, Amerikan emperyalizmine ve siyonizmin kirli emellerine hizmet etmektedir. Uzunca bir süredir hasmane tavırları açıkça ortaya koyan emperyalist ABD ve İslam düşmanlığı yapan ülkelerin lehine olabilecek hiçbir düzenleme Meclisten geçmemelidir” ifadelerini kulandı.

İsveç’in NATO üyeliğinin veto edilmesi, ABD’nin şantaj ve tehdit siyasetine boyun eğilmeyeceğinin de somut bir göstergesi olacağını ifade eden Yapıcıoğlu bütün milletvekillerine çağrıda bulunarak “İsveç’in NATO’ya katılım protokolüne hayır demeye çağırıyoruz” dedi.

Yapıcıoğlu’nun açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Kur'an-ı Kerim'e yönelik alçakça saldırıları himaye ve teşvik ederek İslam düşmanlığını bir devlet politikasına dönüştüren İsveç’in NATO üyeliğine geçit verilmemelidir.

Biz HÜDA PAR olarak; Meclis Genel Kuruluna sevk edilen "Kuzey Atlantik Antlaşmasına İsveç Krallığının Katılımına İlişkin Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi”ne HAYIR diyoruz.

Esasen Soğuk Savaş sonrası konsept değişikliğine giderek İslam’ı ve Müslümanları hedef tahtasına koyan NATO, Amerikan emperyalizmine ve siyonizmin kirli emellerine hizmet etmektedir.

İYİ Parti'de seyircisiz seçim İYİ Parti'de seyircisiz seçim

Uzunca bir süredir hasmane tavırları açıkça ortaya koyan emperyalist ABD ve İslam düşmanlığı yapan ülkelerin lehine olabilecek hiçbir düzenleme Meclisten geçmemelidir.

İsveç’in NATO üyeliğinin veto edilmesi, ABD’nin şantaj ve tehdit siyasetine boyun eğilmeyeceğinin de somut bir göstergesi olacaktır.Bütün milletvekillerini İsveç’in NATO’ya katılım protokolüne HAYIR demeye çağırıyoruz.”