Amerikan medya organı Bloomberg, Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta gerçekleştirilen NATO Liderler Zirvesi'nin perde arkasında yaşanan bazı gelişmeleri yazdı.

Zirvede, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin Batılı ülkelerle olan sancılı iletişimine vurgu yapılan haberde, Zelenskiy'nin konuşmalarındaki ton değişikliğine değinildi.

ZELENSKİY'NİN ÜYELİK GERGİNLİĞİ

İddiaya göre Zelenskiy, 11 Temmuz Salı akşamı NATO liderleriyle yapacağı görüşme öncesinde oldukça gergindi. Ukrayna Cumhurbaşkanı, günün erken saatlerinde ülkesine üyelik konusunda net bir zaman çizelgesi verilmesi konusunda isteksiz davranıldığını düşünüp sinirlendi.

NATO LİDERLERİ ZELENSKİY'E SİNİRLENDİ

Zelenskiy'nin bu çıkışı, Rus işgaline karşı Ukrayna'nın savunmasına milyarlarca dolarlık silah ve yardım akıtan ortaklarını kızdırdı.

Vilnius'taki akşam yemeğinde, liderler Zelenskiy'e net bir mesaj iletti. Zelenskiy'e sakinleşmesi ve paketin tamamına bakması gerektiğini söyledi.

New York'ta üniversite öğrencileri ve aktivistler, Filistin'e destek gösterisi düzenledi New York'ta üniversite öğrencileri ve aktivistler, Filistin'e destek gösterisi düzenledi

Ukrayna'ya nihai üyelik için yenilenmiş bir taahhüt verilirken, G7'den yeni güvenlik garantileri de sunuldu.

Habere göre; ertesi gün verilen bu mesajın yerine ulaştığı ve Zelenskiy'in sakinleştiği görüldü.

Liderler, savaş devam ettiği sürece Ukrayna'nın NATO'ya üye olmasının mümkün olmadığını da Zelenskiy'e iletti.

Haber7