İsrail'in, Hamas'ın başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonu sonrası Filistin'de yeniden başlattığı katliam saldırıları sürerken, ABD'den esir takasıyla ilgili önemli bir açıklama geldi.

'SON SAATLERDE ÖNEMLİ İLERLEMELER KAYDEDİLDİ'
Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Yardımcısı Jon Finer, katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamada müzakerelerin “çok hassas bir aşamada" olduğunu belirterek, "Son günlerde, buna son saatlerde dahil olmak üzere önemli ilerlemeler kaydedildi" dedi.

Şifa Hastanesi'nde üçüncü toplu mezar bulundu Şifa Hastanesi'nde üçüncü toplu mezar bulundu

Müzakerelerde anlaşmazlıkların azaldığını ve bazı konularda uzlaşı sağlandığını aktaran Finer, ancak anlaşmanın henüz tamamlanmadığına dikkat çekerek, müzakerelerin haftalar önce başlamasından bu yana taraflar arasında bir anlaşmanın sağlanmasına hiç olunmadığı kadar yakın olunduğunu ifade etti.

'HAMAS İLE DOĞRUDAN TEMAS HALİNDE DEĞİLİZ'
Yetkililerin gece gündüz söz konusu anlaşmanın sağlanması için çalıştığını vurgulayan Finer, anlaşmanın ABD Başkanı Joe Biden için bir öncelik olmaya devam ettiğini söyledi. Gazze Şeridi’nde kaç ABD’li esir olduğuna dair net sayıya sahip olmadıklarını aktaran Finer, "Bu konudaki zorluklardan biri de ABD olarak Gazze'de sahada olmamamız. Hamas ile doğrudan temas halinde değiliz. Bunu sadece aracılar vasıtasıyla yapıyoruz. Bu nedenle hala hayatta olan esirler de dahil olmak üzere esirlerin tam sayısına sahip değiliz. Önemli sayıda ABD’linin esir tutulduğuna inanıyoruz" dedi.

Öte yandan Gazze Şeridi’nde yaşları 9 ay ile 85 arasında değişen yaklaşık 240 kişinin esir tutulduğu tahmin ediliyor. Hamas bugüne kadar toplam 4 esiri serbest bırakırken, 1 esir ise İsrail ordusunun düzen