Yazar Aziz Nesin'in oğlu Ali Nesin, Bahattin Çağdaş Youtube kanalından yayın yapan gazeteci Bahattin Çağdaş'ın gündeme dair sorularını cevaplandırırken "Atatürk'ü koruma kanunu" hakkında sert eleştirilerde bulundu.

"DÜNYANIN HİÇ BİR YERİNDE BÖYLE BİR KANUN YOK"

Kamuoyunda "Atatürk'ü Koruma Kanunu" olarak bilinen, 25 Temmuz 1951 tarihine çıkan Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun veya 5816 sayılı kanunun saçmalık olduğunu belirten Nesin, dünyanın hiçbir yerinde böyle bir kanunun olmadığına dikkat çekti.

"DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE BU KADAR PUTLAŞTIRMA YOK"

Dünyada Atatürk kadar putlaştırılan bir kişilik olmadığını belirten Nesin, "Dünyanın hiçbir yerinde de bu kadar putlaştırılmış, aynı zamanda bu kadar sevilen ve nefret edilen bir şahsiyet yok." ifadelerini kullandı.

Ali Nesin'in konuyla ilgili eleştirileri şöyle:

İstanbul'daki 1 Mayıs gösterilerinde polise saldıran 52 şüpheli hakkında tutuklama talebi İstanbul'daki 1 Mayıs gösterilerinde polise saldıran 52 şüpheli hakkında tutuklama talebi

"Atatürk'ü koruma kanunu denilen şey tam bir saçmalık. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir kanun yok. Dünyanın hiçbir yerinde bu kadar putlaştırılmış, bu kadar sevilen ve aynı zamanda bu kadar nefret edilen bir şahsiyet yok."