İsrail'e ilk günden itibaren en büyük desteği veren ülkelerden Almanya'nın lideri Olaf Scholz, dün İsrail'e destek ziyareti yaptı. Tel Aviv'de İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yla görüşen Scholz, ortak basın toplantısında "Alman tarihi ve Holokost tarihi, bize İsrail'in güvenliğini destekleme sorumluluğu yüklüyor." dedi.

Konuşmasında Gazze'deki duruma da değinen Scholz, "Gazze'de insanların acı çektiğinin farkındayız. Bu nedenle de masum sivillere nakdi yardım yapmamız gerektiğini söyledim. Sivil nüfus konusunda da endişeliyiz ve sivil kayıpları önlemek istiyoruz." dedi.

SİRENLER ÇALDI, YERE YATTI 

Profesör Elizabeth Dunni: Muhtemelen Üniversiten kovulacağım ama bu durumu izleyemem Profesör Elizabeth Dunni: Muhtemelen Üniversiten kovulacağım ama bu durumu izleyemem

Şansölye, temaslarının ardından Tel Aviv'den ayrılırken bölgede sirenlerin çalması üzerine ekibiyle birlikte uçaktan inmek zorunda kaldı. Uçağı boşaltan Almanya heyeti, sirenler susana kadar yere yatarak bekledi.  

'İSRAİL'E DESTEK' MESAJI 

Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'ni bombalayıp en az 500 sivili katletmesinin ardından da Scholz, İsrail'e destek paylaşımı yaptı. Almanya Başbakanı X (Twitter) hesabından şu mesajı yayınladı: "Acımasız terör. Savunmasız sivillerin infazı. Bebekler katledildi, çocuklar kaçırıldı. Aşağılanmış Holokost mağdurları. Kanımızı donduruyor. İsrail'in buna karşı kendini savunma hakkı vardır. Bir devletin vatandaşlarını koruma görevi vardır."