Ankara’da toplu taşımada özel halk otobüslerinin ücretsiz yolcu taşımama krizi sürüyor. 

Özel halk otobüsleri, 21 Eylül itibariyle 65 yaş üstü vatrandaşların ve milli sporcuların da olduğu bazı yolcu gruplarını ücretsiz taşımayı bıraktı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ise, durumun mevzuata aykırı olduğunu açıkladı. Yolcu almayan 9 özel halk otobüsü parka çekildi. 

TÖHOB Başkanı Kurtuluş Kara’nın, "Çözüm bulunamaması halinde pazartesi günü sabahı esnaflarımız çalışmama kararı aldı” açıklamasının ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP 38’inci Ankara Olağan Genel Kurulu’nda açıklamalarda bulundu.

“KENDİLERİNE GEREKLİ CEZAİ İŞLEMLERİ UYGULADIK"

Turgut Altınok'tan seçim sonuçlarıyla ilgili ilk açıklama: Saygı duyarız! Turgut Altınok'tan seçim sonuçlarıyla ilgili ilk açıklama: Saygı duyarız!

Yavaş, özel halk otobüslerinin kanuna aykırı davrandığını belirterek, “Özel Halk Otobüsleri 15 Ekim'de ücretsiz ve 65 yaş üzeri vatandaşlara hizmet etmeyecekleri belirtmişlerdi. Şimdi bu tarihi ileri çektiler. Oysa halk otobüslerinden gelen şikayetler o kadar çok ki. Yazları akaryakıtları gidecek diye klimaları açmazlar, istedikleri durakta durur, istemedikleri durakta durmazlar. Bazen yolcu az diye sefere çıkmazlar. Kendilerine gerekli cezai işlemleri uyguladık.” şeklinde konuştu.

"YA KANUNA UYUN YA DA OTOBÜSLERİ BİZE SATIN"

Yavaş, özel halk otobüslerinin kanun gereği taşıması gereken yolcuları taşımadığını ifade ederek, “Ya kanuna ve yapılan sözleşmeye uyacaksınız ya da otobüslerin tamamını bize satın gidin başka iş yapın. Bu halka zülüm etmenin kimsenin hakkı yok” ifadelerine yer verdi.