Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından alınan akrarları açıkladı. Başkan Erdoğan, ABD tarafından Suriye'nin kuzeyinde düşürülen Türk SİHA'sına ilişkin flaş açıklama yaptı.

BAŞKAN ERDOĞAN: VAKTİ GELDİĞİNDE GEREĞİ YAPILACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında, ''Teröristler dışında kimseye zarar vermeden operasyonu yürüttük. Buna rağmen muhataplarımızın ifadesiyle ‘üzüntü verici bir hadise’ yaşanmasını engelleyemedik.  Hiç şüphe yok ki bu olay milli hafızamıza kaydedilmiştir ve vakti saati geldiğinde gereği muhakkak yapılacaktır." dedi.

Başkan Erdoğan açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

Sınırlarımızda ne tek bir teröristin barınmasına ne de bir terör koridoru kurulmasına asla müsaade etmeyeceğiz.

Bir kız çocuğunun ölümüne sebep olmuştu! İBB çukuruna adli soruşturma! Bir kız çocuğunun ölümüne sebep olmuştu! İBB çukuruna adli soruşturma!

(Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde 1 Ekim'den itibaren) Toplam 194 hedef imha edildi. Operasyonlarımız sonucunda 162 terörist etkisiz hale getirildi.

Tüm isimleri ve uzantılarıyla PKK'yı tamamen ortadan kaldırana kadar sınır ötesi harekatlarını devam ettirmek Türkiye'nin meşru hakkıdır. Terör örgütleriyle yakın ilişkide olan güçlerden, harekatlarımızda zarar görmemeleri için bölgedeki unsurlarını teröristlerden uzak tutmalarını istiyoruz."