BAFTA İskoçya Ödülleri’nde pazar akşamı ödüllerini almak için sahneye çıkan sanatçılar Gazze için ateşkes çağrısında bulundular. Mısırlı oyuncu Amir El-Masry ile 2 ödül kazanan Eilidh Munro ve Finlay Pretsell, sahnede Filistin’e destek mesajı gönderdi ve herkesi bu katliama karşı sesini yükseltmeye çağırdı. İngiltere merkezi BBC kanalı ise yayına verdiği törende bu konuşmaları kesti.

“A Long Winter” filminin yönetmeni Munro ve yapımcısı Pretsell, ödül törenindeki sinemacıları, seslerini kullanarak Gazze’de ateşkes çağrısında bulunmaları için "kurumlara ve hükümete baskı yapmaya" çağırdı. Munro, törende “Bu gece bu fırsatı kullanarak Filistin’deki herkesle dayanışma içinde olduğumuzu söylemek istiyorum” şeklinde konuşurken Pretsell sahnede “Sessiz kalmayı reddediyorum. Ateşkes, hemen şimdi” yazılı bir kâğıt çıkardı.

Çin'den ABD'ye 'rakip değil ortak olmalıyız' mesajı Çin'den ABD'ye 'rakip değil ortak olmalıyız' mesajı

El-Masry sosyal medyadaki paylaşımında, “Bu eylemler şu anda Gazze'de olanlarla karşılaştırıldığında çok küçük görünüyor, ancak lütfen konuşmayı bırakmayın” ifadelerini kullandı.