Beşiktaş ile İstanbulspor, Tüpraş Stadı'nda karşılaştı. Siyah-beyazlı ekip sahadan 2-0 galip ayrıldı.

Beşiktaş'a galibiyeti getiren golleri, 6. dakikada Aboubakar ve 90. dakikada penaltıdan Ghezzal kaydetti.

Beşiktaş bu sonuçla puanını 16'ya çıkardı. İstanbulspor ise 2 puanda kaldı.

Beşiktaş gelecek hafta deplasmanda Galatasaray'la karşılaşacak. İstanbulspor ise Ankaragücü'nü konuk edecek.

Burak Yılmaz, galibiyet ile başladı

Beşiktaş’ta İstanbulspor karşısında takımın başında çıkan Burak Yılmaz, takımın başında çıktığı ilk maçta 3 puanla ayrıldı. Sezon başında Şenol Güneş’in yardımcısı olarak Beşiktaş teknik ekibine katılan Burak Yılmaz, alınan karar doğrultusunda yapılacak olağanüstü seçimli kongreye kadar takımın başında yer alacak.

Aboubakar gol sayısını 11'e yükseltti

Siyah-beyazlıların 31 yaşındaki forveti Vincent Aboubakar, mücadelenin 6. dakikasında attığı golle bu sezon tüm kulvarlarda çıktığı 16 müsabakada 11. golünü kaydetti. Kamerunlu futbolcu, Süper Lig’de 4, UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde ise 7 gol sevinci yaşadı. Bu sezon Beşiktaş’ın gol yükünü bu oranda sırtlayan Aboubakar, İstanbulspor mücadelesine 11’de başladı ve 72. dakikada yerini Cenk Tosun’a bıraktı.

Rachid Ghezzal siftah yaptı

Rachid Ghezzal, karşılaşmanın 90. dakikasında penaltıdan attığı golle bu sezonki ilk gol sevincini yaşadı. Uzun süren sakatlık dönemi sona erdikten sonra görev almaya başlayan Ghezzal, bu maça kadar Süper Lig’de 5, UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde ise 1 müsabakaya çıkmıştı. Tecrübeli oyuncu söz konusu maçlarda 261 dakika sahada kalarak 3 de asist yaptı. İstanbulspor karşısında 11’de sahaya çıkan Rachid Ghezzal, 90 dakika sahada kaldı.

Beşiktaş: 2 - İstanbulspor: 0

Stat: Tüpraş

Fenerbahçe zirve takibini sürdürüyor! 10 kişilik Beşiktaş, Kadıköy'de kayıp Fenerbahçe zirve takibini sürdürüyor! 10 kişilik Beşiktaş, Kadıköy'de kayıp

Hakemler: Tugay Kaan Numanoğlu, Mehmet Kısal, Hüseyin Aylak

Beşiktaş: Ersin Destanoğlu, Rosier, Bailly (Dk. 30 Necip Uysal), Amartey, Zainutdinov, Hadziahmetovic (Dk. 57 Tayfur Bingöl), Salih Uçan (Dk. 71 Demir Ege Tıknaz), Ghezzal, Chamberlain, Muleka (Dk. 71 Onur Bulut), Aboubakar (Dk. 71 Cenk Tosun)

İstanbulspor: Jensen, Duhaney, Okan Erdoğan, Mehmet Yeşil, Ali Yaşar (Dk. 89 Coly), Muammer Sarıkaya, Loshaj (Dk. 89 Vorobjovas), Mamadou (Dk. 74 Sambissa), Ethemi (Dk. 74 Rroca), Ndao, Emir Kaan Gültekin (Dk. 66 İbrahim Yılmaz)

Goller: Dk. 6 Aboubakar, Dk. 90 Ghezzal (Penaltıdan) (Beşiktaş)

Sarı kartlar: Dk. 47 Muleka, Dk. 54 Hadziahmetovic (Beşiktaş), Dk. 73 Duhaney, Dk. 90+9 Sambissa (İstanbulspor)