The Times of Israel gazetesinin haberine göre, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanı’nda karşıladığı Milei ile bir araya geldi.

Haberde, Milei’nin daha önce duyurduğu Arjantin Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma niyetini tekrar ettiği belirtildi. Katz’in ise Milei’ne İsrail’e desteği ve büyükelçiliği Kudüs’e taşıma kararı nedeniyle teşekkür ettiği kaydedildi.

NETANYAHU'YU MEMNUN EDEN KARAR
Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamada ise Başbakan Binyamin Netanyahu’nun, Milei’nin göreve seçilmesinin ardından kendisiyle büyükelçiliğin taşınması konusunu konuştuğu ve “sözünü tutmasını memnuniyetle karşıladığı” ifade edildi.

AA-20240207-33635460-33635458-ARJANTIN_DEVLET_BASKANI_JAVIER_MILEI_ISRAILDE

Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei, İsrail ziyaretinde Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile Batı Kudüs'te bir araya geldi.

Çin'den ABD'ye 'rakip değil ortak olmalıyız' mesajı Çin'den ABD'ye 'rakip değil ortak olmalıyız' mesajı

AA-20240207-33635460-33635459-ARJANTIN_DEVLET_BASKANI_JAVIER_MILEI_ISRAILDE

HAMAS'TAN SERT TEPKİ
Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei'nin, İsrail'deki büyükelçiliklerini Kudüs kentine taşıma yönünde duyurduğu kararına tepki gösterildi.

Arjantin'in söz konusu kararının Filistin halkının haklarına saldırı niteliğinde olduğu gibi Kudüs kentini Filistin toprağı addeden uluslararası hukuka da aykırı olduğunun vurgulandığı açıklamada, Arjantin Devlet Başkanı Milei'ye "bu zalimce karardan dönme" çağrısında bulunuldu.

"BU KARAR ARJANTİN'İ, İSRAİL'LE ORTAK YAPAR"
Bahsi geçen kararın şiddetle kınandığı açıklamada, bunun aynı zamanda Arjantin'i, topraklarını işgal ederek Filistin halkının haklarını ve kutsallarını ihlal etme konusunda, "İsrail'le ortak yaptığı" kaydedildi.

re0ia_1707267506_0631

MİLEİ, İSRAİL'İN SALDIRILARINA DA DESTEK VERMİŞTİ
Milei, seçim kampanyası süresince Arjantin'in dış politikasında "köklü" değişikliklere gideceğini vurgulamış ve yönlerini ABD ile İsrail'e çevireceklerini söylemişti.

milei-israil-043854

Seçim kampanyası süresince devlet başkanlığını kazanması halinde Arjantin'in Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyacağı sözünü veren Milei, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına da destek vermişti.

milei-aglamaduvari-03478

MİLEİ, AĞLAMA DUVARINI DA ZİYARET ETTİ
İsrail'e destek açıklamasıyla ve ülkesindeki ekonomik krize karşı radikal vaatleriyle dikkat çeken yeni Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei, İsrail'e ziyaret düzenledi. Milei, işgal altındaki Kudüs'te yer alan Ağlama Duvarı'na giderek dua da etti.

milei-aglamaduvari-ag439854-1

AĞLAMA DUVARI'NDA DUA EDİP AĞLARAYAK HAHAMA SARILDI
İşgal altındaki Ağlama Duvarı'na da giden Milei, uzun süre duvara yüz sürdü. Seremoninin sonunda ağlamaya başlayan Milei, yanındaki hahama uzun süre sarıldı.

milei-aglama-97556