Muğla'nın Milas ilçesindeki Yeniköy ve Kemerköy Termik Santralleri bölgesinde bulunan Akbelen Ormanları'nda ağaç katliamı yapıldığına dair başlatılan algı operasyonları devam ediyor.

Termik santrallerin faaliyet gösterdiği 23 bin hektar büyüklüğündeki alanın sadece 78 hektarının Akbelen Ormanı'nda olduğu bölgede toplanan eylemciler, konuyu çarpıtarak hükümet aleyhinde sloganlar atıyor.

Üç farklı bilirkişi heyetinin incelemesi sonucunda çalışmaların devam edilmesine karar verilen bölgeye bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gitti.

Kılıçdaroğlu'nun heyetinde bulunan CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal ise eylemcilerle tartıştı.

'Sizin gibi insanlar yüzünden iktidarı kaybettik'

Tanal, kendisine "İyi ki iktidar olmadınız. Yoksa bunlar yerine sizin karşınızda olacaktık." diyen kadına "Sizin gibi insanlar yüzünden iktidarı kaybettik" şeklinde yanıt verdi.

Alandan kovdular

Tanal'a "Bizim sayemizde kazanacaktınız iyi ki kazanmadınız." sözleriyle cevap veren kadın, "AK Parti'nin provokatörüsün" ithamıyla karşılaştı.

Irak'taki doğal gaz tesisine saldırı: Türk vatandaşlar için tahliye girişimi Irak'taki doğal gaz tesisine saldırı: Türk vatandaşlar için tahliye girişimi

Alandakiler tarafından yuhalanan Tanal, "Hadi çık alandan" denilerek bölgeden kovuldu.

SOSYAL MEDYADAN KENDİNİ SAVUNDU

Tanal, Twitter’da da kullanıcılar tarafından topa tutulurken yaptığı açıklamayla kendini ‘haklı çıkarmaya’ çalıştı.

“Güvenlik güçlerinin de gidişattan memnun olmadığını, onların da mağdur edildiğini” söylediği için kendisine sataşıldığını söyleyen Tanal, bunu da eylemcilerin değil ‘birtakım siyasi oluşumların mensuplarının’ yaptığını öne sürdü.

Tanal, şunları kaydetti:

*Bugün Muğla İkizköy halkının direnişine destek için gittiğimiz Akbelen Ormanı’nda tatsız bir hadise yaşadık. Şöyle ki: Yetkililerle, jandarmayla görüşerek, demokratik eylem hakkını kullandığı için gözaltına alınan doğa aktivistlerinin serbest bırakılmasını sağladık. Akabinde alanda vatandaşlarla sohbet ederken “Hak mücadelesi veriyorsunuz. Sizi askerlerle, polisle karşı karşıya getiren AKP iktidarıdır” şeklinde değerlendirmede bulundum.

*İktidarın, özel şirketin rantının korunması için günlerdir beklettiği güvenlik güçlerinin de gidişattan memnun olmadığını, onların da mağdur edildiğini anlattım. Bunun üzerine Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki CHP heyetinin Akbelen’de bulunmasından rahatsızlık duyan birtakım siyasi oluşumların mensupları, ‘asker ve polis savunuculuğu yaptığım‘ yönünde bana sataşmada bulundu. Sosyal medyada “CHP Milletvekili Mahmut Tanal’dan, Akbelen’de kendisini eleştiren vatandaşa: Sizin gibi insanlar yüzünden iktidarı kaybettik. AKP’nin provokatörüsün” başlığıyla paylaşılan videonun perde arkası bundan ibarettir.