Google'ın web tarayıcısı Chrome, resmi olarak 2 Eylül 2008'de Windows XP için beta sürümüyle kullanıma sunuldu. O tarihten bu yana Google'ın web tarayıcısı açık ara en popüler tarayıcı haline geldi. StatCounter'a göre şu anda dünya çapındaki tüm web tarayıcısı kullanıcılarının yüzde 60'ından fazlasına hizmet veriyor.

2024'ün ilk Güneş tutulması 8 Nisan yarın! 2024'ün ilk Güneş tutulması 8 Nisan yarın!

Ve şimdi Google, 15. yıldönümünü kutlamak amacıyla masaüstü kullanıcıları için yakında Chrome'da bazı büyük değişikliklerin yapılacağını duyurdu. Bir blog yazısında şirket, Chrome için önümüzdeki haftalarda kullanıma sunulacak yeni bir tasarımdan ve fazlasından bahsediyor.

Yeni tasarım tarayıcının sağ üst tarafında Google'ın şifre yöneticisi, Google Çeviri ve uzantılar gibi şeylere hızlı erişim sunacağını söylediği yeni bir menü ile birlikte geliyor.

Bu arada Chrome mağazası da kullanıcıların tarayıcı için yeni uzantıları keşfedip indirebilmeleri amacıyla yenileniyor. Herkese açık ön izleme artık yayında. Google ayrıca Chrome'daki Güvenlik Kontrolü özelliklerinin kullanımını uzantıları da kapsayacak şekilde genişletiyor.

Son olarak, Chrome'a yeni arama özellikleri de ekleniyor. Buna, kullanıcıların ilgili aramalar ve daha fazla şeyi kontrol edebilecekleri yeni bir Google Arama yan bölmesi seçeneği de dahil.

Chip