AK Parti İstanbul İl Başkanlığı, Atatürk Havalimanı'nda Büyük Filistin Mitingi düzenledi. Katılımın yoğun olduğu mitinge Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözleri damga vurdu. Gazze'de katliam yapan İsrail'e sert sözlerle yüklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "1947'de Gazze Filistin neydi, bugün ne? İsrail sen buralara nasıl geldin, nasıl girdin? Sen bir işgalcisin, örgütsün. Türk milleti bunu biliyor. Batı sana borçlu ama Türkiye'nin sana borcu yok. Türkiye sana borçlu olmadığı için Erdoğan böyle konuşuyor." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri dünya basınında geniş yer buldu. Dünya basını Erdoğan'ın açıklamalarını son dakika olarak geçti. İngiltere merkezli haber ajansı Reuters, "Erdoğan, Hamas özgürlük savaşçıları diyerek İsrail'i kızdırdı." başlığını atarken, Financial Times, "Erdoğan, İsrail'in terör devleti olduğunu, Hamas'ın ise terörist olmadığını söyledi." ifadelerini kullandı.

Abbas: İsrail'i durduracak tek ülke ABD Abbas: İsrail'i durduracak tek ülke ABD

Katar merkezli Al-Jazeera, "Erdoğan, İsrail'in işgalci, Hamas'ın da özgürlük savaşçısı olduğunu söyledi." dedi. Euronews ise, "Erdoğan'a göre Gazze'deki katliamın asıl sorumlusu Batılı ülkeler." başlığıyla Erdoğan'ın sözlerini okuyucuya verdi. Yunanistan'ın önde gelen gazetelerinden Ekathimerini, "Erdoğan, 'Selanik bizden koparıldı' dedi.", BBC de, "Erdoğan, ABD ve İngiltere gibi ülkelerde yasaklanan ifadeleri Hamas için kullandı." başlığını attı.

Alman Die Welt, "Erdoğan, aşırı İslamcı Hamas'ı özgürlük savaşçısı olarak tanımladı, öldürülen 1400 İsrailliyi anmadı." başlığıyla haberi servis ederken İspanyol El Mundo, "Erdoğan 'Gazze'deki katliamlardan' Batı'yı sorumlu tutuyor, İsrail'i 'savaş suçlusu' olarak nitelendiriyor." ifadelerini kullandı. La Repubblica ise, "Türkiye, Gazze'deki eylemlerinden dolayı İsrail'i "savaş suçlusu" ilan etmeye hazırlanıyor. Erdoğan konuşmasında, İsrail'in saldırılarını durdurmadığı için Gazze'deki ölümlerden Batılı ülkeleri de sorumlu tutmakla suçladı." sözleriyle haberi servis etti.