ABD Merkez Bankası (Fed), faiz kararını açıklayarak, politika faizini beklentiler doğrultusunda 5-5,25 bandında sabit tuttu.

Fed Başkanı Jerome Powell ise kararın ardından basın toplantısı düzenledi.

Enflasyonu yüzde 2 hedefine geri çekme konusundaki kararlılıklarını sürdürdüklerini vurgulayan Powell, Federal Açık Piyasa Komitesinin (FOMC) geçen yılın başından bu yana para politikasının duruşunu önemli ölçüde sıkılaştırdığını anımsattı.

"Bu yıl bazı ek faiz artışlarının uygun olacağını düşünüyoruz"
Powell, politika faizini 5 puan artırdıklarını ve varlıkları hızlı bir şekilde azaltmaya devam ettiğini belirterek, "Çok mesafe katettik ve sıkılaşmamızın tam etkileri henüz hissedilmedi." dedi.

Fransa'da lise öğrencileri 'Gazze' için derslere girmeme kararı aldı Fransa'da lise öğrencileri 'Gazze' için derslere girmeme kararı aldı

Sıkılaşma politikasında ne kadar yol katedildiği, para politikasının ekonomiyi etkilemesindeki gecikmeler ve kredi sıkılaştırmasından kaynaklanan potansiyel ters rüzgarlar ışığında bugün politika faizini değiştirmeme kararı aldıklarını aktaran Powell, "Neredeyse tüm Fed yetkilileri, enflasyonu zamanla yüzde 2'ye düşürmek için bu yıl bazı ek faiz artışlarının uygun olacağını düşünüyor." diye konuştu.