Süper Lig'in 8. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Kasımpaşa ile karşılaştı. 

Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Fenerbahçe, ilk yarıda bulduğu gollerle 2-0 kazandı.

Mücadelede konuk ekibin gollerini; 6. dakikada Edin Dzeko ve 45+3. dakikada penaltıdan Tadic kaydetti.

Bu sonucun ardından ligdeki galibiyet serisini 8 maça taşıyan Fenerbahçe, puanını 24'e yükseltti. Kasımpaşa 12 puanda kaldı.

Sarı-lacivertliler, milli takım arasından sonra ligde 9. hafta maçını sahasında Atakaş Hatayspor ile oynayacak. Kasımpaşa ise deplasmanda Sivasspor ile kozlarını paylaşacak.

Fenerbahçe, Kasımpaşa'ya karşı üst üste 7. galibiyetini aldı

Fenerbahçe, deplasmanda karşılaştığı Kasımpaşa'yı 2-0'lık skorla yenmeyi başardı. Sarı-lacivertliler, lacivert-beyazlılara karşı ligde kazanma serisini sürdürdü. Rakibine karşı son mağlubiyetini 21 Haziran 2020'de alan Fenerbahçe, sonrasında oynadığı 7 lig maçında da sahadan 3 puanla ayrılmayı başardı. Bu süreçte 23 kez gol sevinci yaşayan Kanarya, kalesinde ise 5 gol gördü.

Fenerbahçe, galibiyet serisini 16 maça çıkardı

Teknik Direktör İsmail Kartal yönetiminde sezona başarılı bir giriş yapan Fenerbahçe, galibiyet serisine Kasımpaşa maçında da devam etti. UEFA Avrupa Konferans Ligi elemelerinde 6, grup aşamasında 2 galibiyet alan Fenerbahçe, Süper Lig'de de 8 kez mücadele etti. Sarı-lacivertliler, sırasıyla Gaziantep FK, Samsunspor, MKE Ankaragücü, Antalyaspor, Alanyaspor, RAMS Başakşehir, Çaykur Rizespor ve Kasımpaşa maçlarından 3 puanla ayrıldı. Kanarya, bu sezon oynadığı 16 maçın tamamında galibiyet sevinci yaşadı.

Edin Dzeko, Süper Lig’de gol sayısını 6'ya çıkardı

Sarı-lacivertlilerin yaz transfer döneminde kadrosuna kattığı golcü oyuncu Edin Dzeko, bugün alınan galibiyette de fileleri havalandırmayı başardı. Bosna Hersekli forvet, takımının ilk golünü atarken, sevincini deplasman tribünündeki taraftarlarla paylaştı.
37 yaşındaki futbolcu Süper Lig’de 8 lig maçında da forma giyerken, 2 kez de asist yaptı. UEFA Avrupa Konferans Ligi elemelerinde de 2 golü bulunan Dzeko, bu sezonki gol sayısını 8'e yükseltti. Mücadeleye 11’de başlayan Edin Dzeko, 74. dakikada yerini Michy Batshuayi'ye bıraktı.

Aziz Yıldırım'dan seçime katılma kararı Aziz Yıldırım'dan seçime katılma kararı

Kasımpaşa: 0 - Fenerbahçe: 2

Stat: Recep Tayyip Erdoğan

Hakemler: Mete Kalkavan, Ceyhun Sesigüzel, Samet Çiçek

Kasımpaşa: Gianniotis, Winck, Omeruo, Sadık Çiftpınar, Yasin Özcan (Dk. 61 Duhan Aksu), Gökhan Gül, Aytaç Kara, Bastien (Dk. 62 Da Costa), Hajradinovic (Dk. 80 Gomis), Ben Ouannes (Dk. 88 Erdem Çetinkaya), Ngoy

Fenerbahçe: Livakovic, Ferdi Kadıoğlu, Becao, Djiku, Oosterwolde (Dk. 74 Mert Müldür), Fred, İsmail Yüksek, İrfan Can Kahveci (Dk. 74 Kent), Szymanski (Dk. 84 Zajc), Tadic, Dzeko (Dk. 74 Batshuayi)

Goller: Dk. 6 Dzeko, Dk. 45+3 Tadic (Penaltıdan) (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk. 55 Ngoy, Dk. 87 Omeruo, Dk. 89 Sadık Çiftpınar (Kasımpaşa)