Güney Afrika’da mucizevi bir olay yaşandı.

15 yıldır bir kilisede rahiplik yapan Abraham Richmond'ın, gördüğü bir rüya üzerine hayatı değişti. 100 bin kişilik cemaatin liderliğini yapan Abraham Richmond, cemaatiyle birlikte Müslüman oldu ve İbrahim ismini aldı.

ÖNCE UMURSAMADI, RÜYALARIN TEKRARI GELDİ
İbrahim Richmond, rüyasında bir sesin kendisine “Adamlarına beyaz elbise ve takke giymelerini söyle” dediğini ifade etti. Eski rahip, rüyasındaki sessin kendisine Müslümanların giydiği takkeyi tarif ettiğini belirtti. 

Önce Müslümanlarla alakalı bir giyim tarzı olduğu için rüyaya aldırış etmediğini söyleyen eski rahip, aynı rüyayı tekrar tekrar gördüğünü sonundan sesin hiddetlendiğini kaydetti.

CEMAATİYLE BİRLİKTE MÜSLÜMAN OLDU
Rüyadaki mesajı ilk toplantıda cemaatine aktaran Richmond, olumlu tepkiler aldığını belirtti. Cemaatiyle birlikte Kelime-i Şehadet getiren Richmond, kendisini takip eden binlerce kişiyle birlikte Müslüman oldu. Eski rahip, İbrahim ismini aldı. 

Mekke’ye hac yapmaya gelen İbrahim, yaşadıklarını söyle anlattı:

Irak'taki doğal gaz tesisine saldırı: Türk vatandaşlar için tahliye girişimi Irak'taki doğal gaz tesisine saldırı: Türk vatandaşlar için tahliye girişimi

“15 yıldır rahiplik yapıyordum. Güney Afrika’da bir kilisede yaklaşık 100 bin takipçisi olan bir cemaat lideriydim. Ta ki bir rüya görene kadar. Kilisede küçük bir odadaydım, uyuyordum. Ve sonra o ses geldi. Diyordu ki, ‘Ona söyleyin, beyaz takke taksın.’ Dedim ki; ‘Müslümanların taktığı mı?’ Dedim ki, bu sadece bir rüya. O yine tekrar tekrar geldi. Artık en son iyice hiddetlenmişti. Cemaatimi kastederek ‘Takipçilerine söyle!’ Dedim ki; ‘Şimdi, gideceğim ve onlara anlatacağım. Onlardan inanmalarını isteyeceğim.’ Ve gittim, anlattım. Allah ne kadar kolaylaştırdı, biliyor musunuz? Ve insanlar öylece hepsi birden iman etti. Kilisede ayin günü geldiğinde herkes beyazlara bürünmüştü. Hepsi de iman etti. 3 ay önce kilisede şehadet getirdim. Dediklerimi tekrar ettiler. Binlerce ses, o tek cümleyi, şehadeti benimle tekrar etti.”

SUUDİ ARABİSTAN’IN DAVETİYLE HAC PROGRAMININ KONUĞU OLDU
3 ay önce Müslüman olan İbrahim, Kral Selman Hac Programı'nın konuğu olarak geldiği Suudi Arabistan’da hacı oldu.