İsrail ve Filistin arasında 7 Ekim tarihinde başlayan savaş 19'uncu gününü geride bırakırken İran dini lideri Seyyid Ali Hüseyni Hameney, başkent Tahran'da yaptığı konuşmada İsrail'in abluka altındaki Gazze'ye yönelik saldırılarını değerlendirdi.

'ABD'NİN ELİ MAZLUMLARIN KANINA BULANMIŞTIR'

İran'ın resmi haber ajansı IRNA'nın aktardığına göre,Hamaney, "Bu olayda ABD, (İsrail'in işlediği) cinayetin bariz suç ortağıdır. ABD'nin eli tüm mazlumların kanına bulaşmıştır. Gazze'deki cinayeti o yönetiyor. ABD, İngiltere, Almanya ve Fransa'nın baskıcı, kötücül hükümetlerinin başkanları, Siyonist rejimin çökmekte olduğunu gördükleri için peş peşe işgal altındaki topraklara gidiyorlar" dedi.

ABD Savunma Bakanı'ndan 'Hamas' açıklaması ABD Savunma Bakanı'ndan 'Hamas' açıklaması

'FİLİSTİN ZAFER KAZANACAK'

Batılı liderlerin Tel Aviv'i ziyaretlerinin ardında, İsrail'in dağılma ve yıkılma endişesinin bulunduğunu dile getiren Hamaney, Hamas'ın İsrail'e büyük bir darbe vurduğunu belirterek, İsrail yönetiminin Hamas'tan alamadığı intikamı, sivil halkı bombalayarak almaya çalıştığını vurguladı. Filistin'in kesinlikle zafer kazanacağını belirten Hamaney, "Filistin bu mevcut durumda ve gelecekte kesinlikle muzaffer olacak. Gelecek dünya Filistin'e ait. Gaspçı Siyonist rejime ait değil" diye konuştu.

Gazze halkının sabrından övgüyle bahseden Hamaney, "Savaşçılar, harekete geçmeye hazır bir şekilde bekliyorlar. Moral ve motivasyonlarını ve hareket kabiliyetlerini korudular ve korumaya da devam edecekler" ifadelerini kullandı.