Pakistan’da yaklaşan seçim öncesi Pakistan Adalet Hareketi çalışmalarını sürdürüyor. İmran Han’ın liderliğini yaptığı parti, son miringinde ilginç bir yola başvurdu.

Reuters’ta yer alan habere göre, ülkede türünün ilk örneği olan sanal mitingde konuşma yapan Han, yapay zeka (AI) tarafından oluşturulan bir ses klibini kullandı.

Senegal Fransızca yerine Arapçayı resmi dil olarak kabul etti Senegal Fransızca yerine Arapçayı resmi dil olarak kabul etti

Parti yetkilileri, Han'ın konuşmasının, cezaevinin onayladığı yazılı bir versiyondan oluşturulduğunu duyurdu.

Han yaptığı konuşmada, “Partimizin halka açık mitingler düzenlemesine izin verilmiyor” diyerek destekçilerini 8 Şubat’ta yapılacak genel seçimlere katılmaya çağırdı.

Han'ın videosunun canlı yayınlandığı sırada ülke çapında internet kesintileri yaşandığı kaydedildi. Küresel internet erişimini izleyen Londra merkezli "Netblocks" internet sitesi de X hesabından, Pakistan’da X, Facebook, Instragram ve YouTube gibi sosyal medya platformlarına erişimde kesinti olduğunu teyit etti.

Pakistan Telekomünikasyon Düzenleme Kurumu ise kesintilerin araştırıldığını fakat internet erişilebilirliğinin genel olarak normal göründüğünü açıkladı.

5 YIL YASAKLI
İmran Han, 5 Ağustos'ta yolsuzluk suçlamasıyla hüküm giyip 3 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Bunun üzerine Pakistan Seçim Komisyonu, eski Başbakan İmran Han’ın siyasetten 5 yıl süreyle men edilmesine karar vermişti.