14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinde alınan yenilgiler, CHP'de iç hesaplaşmaya neden oluyor. 

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde de yenilgiye uğrayan Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkanlığı'nı bırakmayacağının sinyalini vererek, "Yürüyüşümüz sürüyor, buradayız" dedi. 

Sabahında açıklama yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise, "değişim" istedi. İmamoğlu, "Değişmeyen tek şey değişimdir" dedi. 

İBB Başkanı, dün akşam Maltepe'de düzenlenen programı ise adeta mitinge çevirdi ve "mücadele" edeceğini ilan etti. 

CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular

"KEMAL KILIÇDAROĞLU KALIYOR, MYK DEĞİŞİYOR"

Portakal, "Perşembe günü yapılacak toplantıdan hiç bir şey çıkmayacak." dedi ve edindiği bilgileri şöyle anlattı:

Gelen bilgilere göre, Kemal Kılıçdaroğlu görevinde kalacak. 'Arkamda durun' demiş. Onlar da, 'Arkanızdayız' demişler. Ama MYK'yı değiştirecek. Güvendiği insanlar kalacak, Muharrem Erkek, Faik Öztrak, Veli Ağbaba, Bülent Kuşoğlu, Ahmet Akın gibi isimler kalacak. Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır gibi isimler gelecek. Yani anlayacağınız MYK'yı değiştiriyor, kendisi kalıyor.

KILIÇDAROĞLU'NA İSYAN ETTİ: SİZİNLE SEÇİM ZAFERİ YAŞANMAYACAK KEMAL BEY!

Portakal, bilgileri aktardıktan sonra bir kez daha Kemal Kılıçdaroğlu'nu istifaya davet etti. Portakal, şu ifadeleri kullandı:

Seçime girmek önemli değil Kemal Bey, kazanmak önemli. 12 senedir CHP'nin başındasınız kazanamadınız. Naifliğinize, dürüstlüğünüze diyecek bir şeyim yok ama sizinle gitmiyor Kemal Bey. Bunu görmeniz lazım. 'Sizin arkanızdayız, biz sizinle yürüyeceğiz, başımızda kalın' diyorlarsa size kötülük yapıyorlar. Kemal Bey artık sizinle olmayacak. Sizinle seçim zaferi yaşanmayacak. Siz deneyimlerinizi aktarabilirsiniz insanlara. Size devamlı olarak, 'Sen kal, sen kal' diyenler varsa milletin umutları ile oynuyorlar.