Yaşam alanlarında güzel bir koku elde etmek için tercih edilebilecek ürünlerden biri de kokulu mumlardır. Evlerde, ofislerde kısacası istediğiniz herhangi bir yerde kullanabileceğiniz kokulu mumların meşakkatli bir süreçle üretildiğini biliyor musunuz? Ancak ortaya çıkan sonuca baktığınızda “buna değer” diyebilirsiniz. İşte kokulu mum çeşitleri nasıl yapılır sorusunun yanıtı…
Malzemeler Hazırlansın!
Elbette eşsiz kokulara sahip mum çeşitleri hazırlamak için öncelikle bazı malzemelere ihtiyacınız olacak. İhtiyaç duyulan malzemeler şöyle:
Mum Balmumu
Temel malzemelerden biri mum balmumudur ve bu da parafin olabileceği gibi soya da olabilir. Soya mumu hem doğa dostu olması hem de natürel bir materyal olması nedeniyle daha sık tercih edilir.
Mum Fitili
Kullanmanız gereken malzemelerden biri de mum fitilidir. Bu fitiller farklı kalınlıklarda ya da uzunluklarda olabiliyor. Aklınızdaki mum modeline uygun olan mum fitilini seçebilirsiniz.
Koku Esansı
Mumda nasıl bir kokunun hâkim olmasını istiyorsanız o kokuya sahip esansiyel yağları seçebilirsiniz. Kokulu mumların yapımında kullanacağınız esansiyel yağların belirli bir kalitenin üzerinde olmasına dikkat edin. Aksi halde kokunun kalıcı olması konusunda sıkıntı yaşayabilirsiniz.
Mum Boyası
Mum çeşitlerinin üretiminde kullanılan özel boyalar vardır. İstediğiniz rengi elde etmek için mum boyasına da ihtiyacınız olacak.
Mum Kalıbı
Muma güzel bir şekil vermek için mum kalıbı da kullanmalısınız. Bu ürünler mum kalıbı ya da mum kabı olarak satışa sunuluyor. Pek çok farklı şekil seçeneği de bulunuyor.
Kokulu Mumlar Yapılsın!
Malzemelerin tamamını hazırladıysanız artık yapım aşamasına geçebilirsiniz.
1. Aşama
İlk adımda balmumu eritmeniz gerekecek. Bu malzemeyi doğrudan ocak üstüne asla koymamalısınız. Çünkü bain-marie usulü eritilmesi gereken bir malzemedir ve doğrudan bir kaba koyarak altını açarsanız malzeme yanar. Bain-marie yöntemiyle yavaş bir şekilde balmumunu eritin. Isının yaklaşık olarak 60-70°C olması gereklidir. Soya mumu için de 50-60°C arasında bir ısıda eritmeniz doğru olur. Isıyı düzenli olarak kontrol etmelisiniz, ısı olması gerekenden yüksek olursa balmumu yanabilir.
2. Aşama
Bu aşamada koku ile renk eklemesi yapmalısınız. Balmumunun tam olarak erimesini mutlaka bekleyin. Sonrasında mum boyası ekleyerek renk almasını sağlayabilirsiniz. Ardından mum esansını ekleyebilir ve koku almasını sağlayarak bir sonraki aşamaya geçebilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken husus her 500 gr balmumu için 15 ml dolaylarında mum esansı kullanmanız gerektiğidir. Boyanın ve kokunun muma eşit şekilde dağılması için iyice karıştırın.
3. Aşama
Bu aşamada fitili hazırlamanız gerekiyor. Öncelikle mum kalıbının merkezine fitili düzgün bir şekilde yerleştirin. Sonrasında fitilin diğer ucunu sabitleyin ve mumu dökerken kaymasını önleyin. Fitilin düzgün durması önemlidir çünkü fitil kayarsa mum düzgün şekilde yanmaz ve bu da istenmeyen bir durumdur.
4. Aşama
Balmumunu kalıba dökebileceğiniz aşamaya geldik. Fitilin kaymasını önleyecek şekilde balmumunu kalıba dikkatlice ve yavaşça dökün. Balmumunu döktükten sonra mumun tamamen soğumasını beklemeniz gerekiyor. Tam olarak soğuduğunda ideal sertliğe de ulaşacaktır. Bunun için en az 24 saat beklemek gerekiyor. Soğuduğunda kalıptan çıkarabilirsiniz.
Eğer tüm bu zahmete girmek istemiyorsanız Atelierrebul.com.tr adresine tıklayabilirsiniz. Birbirinden güzel kokulu ve şahane görünen kokulu mumları bu sitede bulabilirsiniz. Evinizin ya da ofisinizin eşsiz bir kokuya sahip olması için çubuklu oda kokusu da kullanabilirsiniz. Sitede ihtiyacınız olacak tüm parfümlü ürünler geniş bir seçenek yelpazesi halinde sizlerin beğenisine sunuluyor.
Oda kokusu çeşitleri ve kokulu mum çeşitlerinin yanı sıra kadın ve erkek parfümü çeşitlerine de göz atmanızı öneririz. Bu özel kokular sizi de kendine hayran bırakacak!