Kübra Dağlı kimdir?

17 Şubat 1996'da Isparta'da doğdu.

Çocukluğundan bu yana dövüş sporları içinde büyüdü. Babası eski boksör ve şu anda antrenörlük yapmaktadır. Amcası da tekvando antrenörüdür.  İlk başta babasının “Boşver sen yapma, sen kızsın” demesine rağmen ısrarından vazgeçmeyen Dağlı, 13 yaşında karateye, 15 yaşında tekvandoya başladı. 

Her sabah 5'ten başlayarak günde çift idman yapan Dağlı, 2013 yılında katıldığı Tekvando Avrupa Şampiyonası 15-17 Yaş Bayan kategorisinde de Avrupa üçüncüsü oldu. Aynı yıl millî takıma girmeyi de başaran Kübra, o günden beri milli müsabakalarda da yer alıyor.

2017 yılında Peru’nun başkenti Lima'da düzenlenen 10. Tekvando Dünya Şampiyonasında Türkiye’ye büyük bir gurur yaşatan Kübra, 18 Yaş Üzeri Free Style İkili Takım kategorisinde Emirhan Muran ile birlikte dünya şampiyonu olmayı başardı.

2018’de düzenlenen 2. Dünya Plaj Poomsae Şampiyonası'nda muhteşem bir performans sergileyerek Avrupa Şampiyonası’nda yenildiği rakibini yendi. 18-30 yaş kadınlar ve yüksek kırış kadınlar kategorilerinde 2 altın madalya kazandı. Ayrıca etkinliğe bu yıl eklenen kadın ve erkek sporcuların karma şekilde yarıştığı üç kırış kategorisinde de bronz madalya elde ederek büyük bir başarıya imza attı. Kübra, bu dalda dereceye girebilen tek kadın oldu.  Yunanistan'ın Rodos Adası'ndaki şampiyonada Türkiye'yi temsil eden tek sporcu olan 21 yaşındaki Kübra, toplam 5 madalya ile Türkiye’yi bir kez daha gururlandırdı!

TFF, transfer dönemi tarihlerini açıkladı TFF, transfer dönemi tarihlerini açıkladı

2019 yılında Ankara'da düzenlenen Türkiye Tekvando Poomsae Şampiyonası'nda Serbest Stil Ferdi Kadınlar kategorisinde ise gümüş madalya, Serbest Stil Çiftler kategorisinde ise Emirhan Muran ile birlikte Türkiye şampiyonu oldu.

Sakarya Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği bölümünde eğitimine devam etmektedir.