Abbas: İsrail'i durduracak tek ülke ABD Abbas: İsrail'i durduracak tek ülke ABD

Kilisesi bombalanan Kudüs Ortodoks Patrikliği: Savaş zamanında Hıristiyan değerlerine bağlı kalmaya devam edeceğiz, dini ve insani görevimizi terk etmeyeceğiz, sığınanlara karşı ahlaki görevimizi yapacağız
 
Patrikhane tarafından yapılan açıklamada; İsrail'in son 13 gün içinde yerleşim yerlerine düzenlediği hava saldırıları nedeniyle evlerini kaybeden çocuklar ve kadınlar başta olmak üzere masum vatandaşların korunmak için kilise ve kilise evlerine sığındığı belirtildi. Açıklamada bu kurumların hedef alınmasının savaş suçu olduğuna vurgu yapıldı.
Açıklama şu ifadelerle devam etti:


    Kudüs Ortodoks Patrikhanesi ve diğer kiliseler tesislerinin ve barınaklarının açıkça hedef alınmasına rağmen, Patrikhane, diğer kiliselerle birlikte dini ve dini görevlerini yerine getirmeye kararlıdır. İsrail'in sivillerin bulunduğu bu kurumları boşaltmaya yönelik sürekli talepleri ve bu konuda kiliselere uygulanan baskılar karşısında, ihtiyaç sahiplerine yardım, destek ve sığınma sağlamak ahlaki bir görevdir.
     
    Patrikhane, savaş ve barış zamanlarında gerekli her şeyi sağlama konusunda Hıristiyan değerlerinden kaynaklanan dini ve insani görevini terk etmeyeceğini bir kez daha vurgular.

Kaynak: OrtodoxTimes