İbrahim, Batılı yetkililerin defalarca Malezya'dan toplantılarda Hamas'ı kınamasını istediğini ancak hükümetinin bu tutuma "katılmadığını" söyledi.

Dünyaca ünlü isim The Weeknd'den Gazze'ye dev bağış Dünyaca ünlü isim The Weeknd'den Gazze'ye dev bağış

İbrahim, bugün parlamentoya hitaben yaptığı konuşmada, "Politika olarak Hamas'la geçmişten beri bir ilişkimiz olduğunu ve bunun devam edeceğini söyledim. Bu nedenle, Hamas'ın da Gazze'de seçimler yoluyla özgürce kazanması ve Gazzelilerin liderlik için onları seçmesi nedeniyle onların baskıcı tutumlarına katılmıyoruz." dedi.

,Nüfusunun yaklaşık yüzde 60'ının Müslüman olduğu Malezya, Filistin haklarının güçlü bir destekçisi ve İsrail'le diplomatik bağları yok.

Geçtiğimiz hafta İbrahim, uluslararası toplumu İsrail-Hamas ihtilafına ilişkin tek taraflı tutumları nedeniyle eleştirmiş, “Uluslararası toplum, Filistin halkına yönelik her türlü zulüm ve baskıya karşı tek taraflı eylemlerde bulunmaya devam ediyor. Filistin halkına ait toprak ve mülklere el konulması Siyonistler tarafından acımasızca yapılıyor” demişti.

Malezyalı liderin yorumları, ülkesinin dışişleri bakanlığının Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni ateşkes çağrısında bulunmaya çağıran bir bildiri yayınlamasının ardından geldi.

Bakanlık, "Apartheid uygulayan ve insan haklarını ve uluslararası hukuku açıkça ihlal eden herhangi bir rejimle ilişkilerde orantısız muamele ve açık ikiyüzlülük olmamalıdır" açıklamasında bulundu.