Süper Lig'de 2019-2020 sezonunda şampiyon olan Medipol Başakşehir'in, Manchester City Başkanı Mansur bin Zaid el-Nehyan'a satılacağı iddia edildi. 

Manchester City'nin çatısı altında yer alan City Football Group, Başakşehir kulübünü bünyesine katmak için resmi bir adım attı ve satın alma teklifinde bulundu.

NEHYAN'IN YENİ ADRESİ SÜPER LİG OLUYOR

TFF'den Fenerbahçe'nin cezasına indirim TFF'den Fenerbahçe'nin cezasına indirim

Khaldun al-Mubarak ve Mansour bin Zayed Al Nahyan tarafından kurulan City Football Group, Manchester City'i almasıyla dünyada büyük ses getirmişti. Ajansspor'dan Salim Manav'ın haberine göre şirket, şimdi de Başakşehir'i satın almak için resmi görüşmelere başladı.

Alman futbolunun önde gelen kulüplerinden Borussia Mönchengladbach'ın finansal destekçisi olan şirket, geçtiğimiz aylarda da Başakşehir'in yüzde %40'lık bir hissesi için kulübe ilgisini iletmişti.

Dünya genelinde farklı ülkelerde birçok takımın sahibi olan şirketin daha önce satın aldığı kulüpler şöyle: Manchester City, New York City, Melbourne City, Yokohama F. Marinos, Montevideo City Torque, Girona FC, Schuan Jiuniu, Mumbai City FC, Lommel SK, Espérance Sportive Troyes, Palermo, Bahia ve Club Bolivar City.