Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, yaklaşık 4 ay sonra yapılacak seçimlerde de aday olmak için CHP Ankara il Başkanlığı'na başvurdu.

Başvurunun ardından kısa bir açıklama yapan Yavaş, şunları söyledi:

"Ankara halkından kazandığımızı yine Ankara halkına harcamak en büyük projemiz demiştik. Söz verdiğimiz gibi Ankara halkına hesap vereceğiz. Belediyecilikte devrim yaptığımız birçok uygulama var. Bunları da kamuoyuyla paylaşacağız. Bazılarıyla dünya çapında ödül de aldık.

Ankara'nın dürüst bir şekilde yönetilebileceğini bütün dünyaya gösterdik. Artık belediye meclisinde gördüklerimizi görmek istemiyoruz. Ankara halkından mecliste çok sayıda belediye başkanlığını bize vermelerini istiyoruz."

İYİ Parti'yle ittifak sorusuna yanıt
Yavaş, İYİ Parti ile ittifak konusu üzerine gelen bir soruya da, "Şimdiye kadar Millet İttifakı belediye başkanları olarak çalışmalarımızı sürdürdük. Biz yine beraber çalışmayı sürdürmek isteriz ama takdir kendilerinindir, takdir Ankara halkınındır" yanıtını verdi.

MHP'li isim açıkladı! Bahçeli'nin 'Ferdi Tayfur' göndermesinin adresi neresi? MHP'li isim açıkladı! Bahçeli'nin 'Ferdi Tayfur' göndermesinin adresi neresi?

ABB Başkanı, Melih Gökçek'le ilgili soruya ise şöyle yanıt verdi:

"Sayın Gökçek'e görevi bırak dedikleri esnadan daha sonra kendi başkanlık yazısıyla oturduğu 4 adet konutun satışına karar vermiş, kendisi de bu karar geçerken başkanlık yapmış Meclis'e. Bu bir suçtur. Yerel mahkeme aleyhimize karar vermişti ancak istinaf tapuların tekrar belediyeye tesciline karar verdi. Yargıtay süreci de var. Bunun için ben soruşturuldum. 'Niye soruşturdun?' diye soruşturuldum ama nihayetinde haklı çıktım. Sadece konut olsa daha iyi. Belediyede yaptığımız incelemde özel kalem adına alınan ev mobilyalarının da Gökçek'in evine gittiğini gördük. Bunu da soruşturuyoruz. Yani sadece evi almamış, eşyaların parasını da belediyeye ödetmiş. Maalesef durum budur. Ankara halkının bir kuruşunun hesabını sormakla görevliyiz. Gerisi yargının işi. Yargıtay işini beklemeden evi tahliye etmesi beklediğim bir davranış. Aslında beklemediğim bir davranış ama olması gereken odur."