Rebiülevvel’in 11. günü olan Mevlid Kandili, miladi takvime göre 26 Eylül 2023 Salı gününe denk gelmektedir.

Rebiülevvel ayının ve Mevlid gecesinin faziletleri nelerdir? 

Allah-u Teala Enbiya Suresinde “Biz seni, tüm kâinata rahmet olarak gönderdik.” buyurmuştur. İşte böyle müstesna bir günün kıymetini takdir edebilen Müminler bugünü Allah’a şükranla ve ibadetle geçirmeyi adet edinmişlerdir. Rebiülevvel’i önemli kılan şey de Mevlid gecesi yani Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in doğumudur.

Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)i tanımak, faziletinden haberdar olmak ve sünnetini öğrenmek Müminler için her daim öncelikli bir iştir. Bununla beraber, Peygamber Efendimiz (S.A.V)in doğumu, hicreti ve vefatı gibi hayatında dönüm noktaları olan işlerin meydana geldiği ay olması hasebiyle, bu konulara hasredilmesinde faydalar vardır. İslam tarihinde Rebiülevvel ayı içerisinde başta Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)in dünyayı teşrifi olmak üzere pek çok mühim hâdise vuku bulmuştur. P

8 Nisan Güneş tutulması Türkiye saati ile kaçta başlayacak! Güneş tutulması, küsuf namazı nedir? 8 Nisan Güneş tutulması Türkiye saati ile kaçta başlayacak! Güneş tutulması, küsuf namazı nedir?

eygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi ve Sellem), beraberinde Ebu Bekr es-Sıddık (Radıyallahu Anh) ile hicret seferine bu ayda başlamış, Ranuna’ya vasıl olup ilk Cuma namazını da bu ay içerisinde kıldırmıştır. Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)in vefatı da bu ayda vaki olmuştur.