İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın’ın, “Tüm ömrünü bir davaya vakfetmiş ve hayatta tek arzusu Türk milliyetçiliğinin iktidarını görmek olan milliyetçi/ülkücü harekete de bir iktidar borcumuz var.” sözleriyle MHP’ye yaptığı ‘üçüncü yol’ çağrısına Genel Sekreter İsmet Büyükataman’dan yanıt geldi.

MHP Genel Sekreteri Büyükataman, şunları söyledi:

“Genel Başkanımızın memleketin menfaati için yaptığı bu çağrı, şahsi menfaatlerini Türk milletinin üzerinde gören İyi Parti’nin haddini bilmez proje artıklarını pazara dökmüştür. Türk milliyetçiliğini adeta bir maske olarak kullanıp ne kadar Türk ve Türkiye düşmanı varsa aynı çatı altında buluşmaktan rahatsızlık duymayanların Türk milliyetçilerinin evi olan MHP ile komşu olmaktan rahatsızlık duymaları İyi Parti’nin içinde bulunduğu zilletin en açık göstergelerinden biri olmuştur.”

“HDP ile bir araya gelmekten rahatsız olmayanların yaptıkları hadsiz açıklamalarla partimizi hedef almaları aziz Türk milletinin takdirindedir” ifadelerini kullanan Büyükataman, “Türk milleti HDP ile kol kola girme hevesinde olanlara yerel seçimde iradesini PKK terör örgütünün siyasi uzantısına peşkeş çekmeye hevesli olanlara unutamayacakları bir ders verecektir” dedi.

Bahçeli'ye 'soyadını taşıyamıyor' demişti! Erbakan'dan cevap geldi... Bahçeli'ye 'soyadını taşıyamıyor' demişti! Erbakan'dan cevap geldi...


NE OLMUŞTU?
MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, CNN Türk’te Hande Fırat’ın sunduğu Gece Görüşü programına gönderdiği açıklamada, MHP lideri Bahçeli’nin İYİ Parti’ye çağrısını iletmişti.

Bahçeli’nin MHP’den ayrılıp İYİ Parti’ye katılanlara 2019 yılında partiye dönme çağrısı yaptığını hatırlatan Özdemir, “Sayın Genel Başkanımız, 1 Ağustos 2019 tarihinde Twitter üzerinden bir mesaj yayınlamış ve geçmişte MHP’de yer alıp İYİ Parti bünyesine geçen isimlere bir çağrıda bulunmuştu. Yine Sayın Genel Başkanımız, sizlere hürmetlerini sunarak, İYİ Parti’ye yeni bir çağrısını iletiyor ve saygıdeğer kamuoyuyla paylaşıyor” demişti. Bahçeli’nin mesajı, “Çağırdık dönmediniz yuvaya, yerel iktidarda komşu olalım ülke hayrına” olmuştu.

İYİ Parti, Bahçeli’nin yerel seçimlerde ittifak teklifine yanıt vermişti. İYİ Parti’den yapılan açıklamada Bahçeli’nin ittifak çağrısıyla ilgili, “Türkiye sevdalılarını ülke ve millet hayrına İYİ Parti’de buluşmaya davet ediyoruz: 26 Ağustos ruhuyla rotamız net, pusulamız millet!” ifadeleri kullanılmıştı.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın’dan ise konuya ilişkin dikkat çeken bir açıklama gelmişti. Akalın, sosyal medyadan yaptığı paylaşıma MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi de etiketleyerek, “Milliyetçi/ülkücü harekete bir iktidar borcumuz var.” demişti.

Akalın, “Türk milliyetçilerinin iktidarı ise ancak yeni bir ‘Türk Çağı’nı başlatacağımız, üçüncü yolu açmaktan geçmektedir.” ifadelerini kullanmıştı.