Eski ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, ABD 2024 başkanlık seçimleri aday adaylığından çekildiğini duyurdu. Mike Pence, Las Vegas kentindeki Cumhuriyetçi Yahudi Koalisyonunun toplantısında 2024'teki seçimlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Söz konusu seçimlere Cumhuriyetçi Partiden aday adaylığını açıklayan Pence, adaylık yarışına devam etmeyeceğini duyurdu.

BAŞKANLIK KAMPANYASINI ASKIYA ALDI

ABD'de anketlerde diğer adayların gerisinde kaldığı bilinen Pence, "Uzun bir süre düşündükten sonra, bugünden itibaren başkanlık kampanyamı askıya almaya karar verdim." ifadelerini kullandı. Pence, "Bunun zorlu bir mücadele olacağını hep biliyorduk ama hiç pişman değilim." dedi.

MİKE PENCE’İN İSRAİL-FİLİSTİN ÇATIŞMASI YORUMU

CNN International yayınında Jake Tapper'ın sorularını cevaplayan 2024 başkanlık seçimlerinin Cumhuriyetçi Parti başkan aday adayı Pence, “Eğer başkan olsaydım, Müşterek Özel Harekat Komutanlığı'yla telefonda konuşuyor olurdum. Delta Gücü ve Deniz Kuvvetleri'ne, rehineleri kurtarmaları için İsrail Savunma Kuvvetleri'yle birlikte çalışma emri verirdim.” demişti.

Eski IMF Başkanı Rodrigo Rato hakkında 63 yıl hapis istendi Eski IMF Başkanı Rodrigo Rato hakkında 63 yıl hapis istendi

Rehinelerin bırakılması için Hamas'a belirli bir süre vereceğini belirten Pence, “Hamas'a şunu söylerdim: Amerikalı ve İsrailli rehineleri serbest bırakmanız için 12 saatiniz var. Yoksa onları gelip alacağız.”

TRUMP YARIŞI ÖNDE GÖTÜRÜYOR

CNN tarafından düzenlenen en son ankete katılanların yüzde 43’ü “kesinlikle” Trump’ı destekleyeceğini söylerken, yüzde 61'i ise eski Başkan'ın “çok büyük olasılıkla” Cumhuriyetçi parti başkan adayı olarak 2024 seçimlerine katılacağına inandığını ifade etti.

Katılımcıların çoğu Trump'ın karşı karşıya olduğu suçlamaların onun başkan olarak hizmet etme yeteneğiyle alakalı olmadığını düşündüğünü, söz konusu suçlamaların Trump'ın seçilebilirliği üzerindeki etkisi konusunda ciddi bir endişe duymadığını belirtti.

Associated Press'in (AP) NORC Halkla İlişkiler Merkezi ile Ağustos'ta ortaklaşa yaptığı ankette, ABD'deki yetişkinlerin yüzde 57'si Pence'e olumsuz bakarken yalnızca yüzde 28'inin olumlu bulduğu ortaya konmuştu.