Temsilcimiz Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu ilk maçında çarşamba günü Danimarka ekibi Kopenhag ile kozlarını paylaşacak.

Bu kritik maç öncesi sarı-kırmızılılarda teknik direktör Okan Buruk basın toplantısında açıklamalarda bulundu..

Okan Buruk'un açıklamaları şu şekilde:

"Ülkemiz için çok önemli"

"Bu maçı geçen seneden hayal etmeye başlamıştık. Şampiyonlar Ligi'nde oynayan en yüksek sayıya ulaşmış takımımızın tekrar burada olması camiamız için, bizim için, ülkemiz için çok önemli."

"Hedefimiz gruptan çıkabilmek"

"Şampiyonlar Ligi'ne kalarak ülke puanına katkı sağladık. Üç tane önemli Türk takımı gruplara kaldı. Üç takımın da hedefi gruplardan çıkmak. Galatasaray olarak hedefimiz gruptan çıkabilmek."

"Her maç zor olacak"

"Her maç zor olacak. Puan hesabı yapılıyor ama her maça ayrı ayrı bakacağız. Burada olmamızın keyfini çıkarmamız gerekiyor. Kazanmayı her maçta istememiz gerekiyor. Kadro kalitemizle, taraftarımızın desteğiyle bundan önceki başarılarımızı tekrar yaşatmak için yarın önemli bir karşılaşmaya çıkıyoruz."

"Ben ve oyuncularım, hepimiz hazırız"

Formula 1 yeniden İstanbul'a geliyor Formula 1 yeniden İstanbul'a geliyor

"Çok koşan, genç bir rakibimiz var. Son iki sezonda şampiyon oldular. Önemli bir takıma karşı oynayacağız. Amacımız tabii ki kazanmak. Ben ve oyuncularım, hepimiz hazırız!"

"Maçı 90 dakikaya yaymamız gerekiyor"

"Geçen sene de gösterdik, büyük maçları daha iyi oynadık. Burada büyük maçlarda daha iyi gösterdik kendimizi. Elimizden gelenin fazlasını yapacağız burada. En önemli şey sabırlı olmak. 1. dakikadan maçın sonuna kadar sabırlı olmamız gerekiyor. Maçı 90 dakikaya yaymamız gerekiyor."

"Şu an oynayabilecek duruma geldi"

"Son maç öncesi de söylemiştim Zaha'yı bu maçta kadroya alacağımızı. Şu an oynayabilecek duruma geldi! Tabii maç eksiği var ama artık oynayabilecek durumda. Şiddetli antrenmanlar da yaptık, hepsini %100 yaptı. Tam kadro hazırız!"

"Manchester United maçına sona bakarız"

"Manchester United gibi takımlarda kötü gidiş, moralsizlik ayrı ama sakatlıklar olduğunda kadro genişliğinde yerlerine oynayacak oyuncular çıkacaktır. Şu an tek odak noktamız Kopenhag maçı.Yarın Kopenhag ile oynayacağız. Manchester United maçına sona bakarız."

"Rakibimizin koşu mesafesi ve agresifliğine cevap vermeliyiz"

"Elemelere göre daha güçlü ve hazırız. Galatasaray takımı, hem yarışıyor hem de bu oyuncuları hazırlıyor. Yarın bizim için daha mutlu bir gün. Birçok oyuncumuz geri döndü, fiziksel olarak daha iyiler. Rakibimizin koşu mesafesi ve agresifliğine cevap vermeliyiz."

"Nelsson'dan alacaklarımızı aldık"

"Kopenhag'ı en iyi bilenlerden biri Nelsson. Analiz ekibimizle analizimizi yaptık fakat Nelsson'dan da alacaklarımızı aldık. Kopenhag bizim için UEFA Kupası'nı kazandığımız şehir olarak kulağımıza hoş geliyor. Tabii bugün rakibiz, onları mağlup etmek istiyoruz."

"Rakibimiz puan almaya gelecek"

"Sahada çıkıp ne yapacağınız önemli. Birçok Avrupa maçında bunu yaşadık. Rakibimiz puan almaya gelecek. İyi savunma yapacaklar. Geçişlerde de iyi bir takım. Grupta herkes kadar şansı olan bir takım."

"Maç maç karar vereceğiz"

"Üçlü mü, dörtlü mü bunlara maç maç karar vereceğiz. Bazen dörtlü, bazen üçlü, bazen orta sahada üçlü... Bize yeni katılan oyuncular var. Elimizdeki oyuncu yapısına, rakibimizin yapısına göre karar vereceğiz."

"Icardi'nin attığı golü fark etmemiştim"

"Samsunspor maçında Icardi'nin attığı golü fark etmemiştim. Soyunma odasına gittiğimde telefonda videodan gördüm Icardi'nin attığını. Çarpma gibi görmüştük ama müthiş bir gol atmış. Kendisine de söyledim."

"Bütün oyuncularımızı kullanacağız"

"Hakim Ziyech oyuna girdikten sonra Icardi'nin istediği topları atabileceğini gösterdi. Zaha'nın da oyun çeşitliliğiyle çok katkı vereceğini düşünüyorum. 7 maçlık bir seriye girmiştik, 6 tane daha maç oynayacağız. Üst üste çok maç oynayacağız, bütün oyuncularımızı kullanacağız."

"Türkiye Ligi'nde de iyi devam etmemiz gerekiyor"

"Şampiyonlar Ligi önemli ama Türkiye Ligi'nde de iyi devam etmemiz gerekiyor. Oradaki şampiyonluk da çok önemli, puan kaybetmememiz gerekiyor."

"Bir yabancının ayrılması gerekiyordu"

"Bir yabancının ayrılması gerekiyordu. Dubois çok sevdiğimiz biriydi. Bizim için zor oldu. Son gün yaptığımız transferlerle öyle bir karar zor oldu. Kaan ve Ali Turap, sağ bek alternatiflerimiz olacak."

"Duran top çalışmalarımızı yapıyoruz"

"Rakiplerimizin artısına, eksisine göre her maçtan önce ofansif ve defansif duran top çalışmalarımızı yapıyoruz. İyi kullanan oyuncu önemli, kafacı önemli. İyi kullanmak, doğru yere atmak, iyi vurmak önemli. Kopenhag'a da bu anlamda hazırlanacağız."

"Önemli olan Galatasaray'ın başarısı"

"Önemli olan Galatasaray'ın başarısı. Hangi maçta, hangi oyuncu destek verecekse hepsini kullanmaya çalışacağız. Önemli olan fazla oyuncumuz olsun, eksik olmayalım."