Freilich, HAMAS'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın abluka altındaki Gazze Şeridi'nden İsrail'e saldırısıyla ilgili açıklama yaptı.

Freilich, saldırının İsrail istihbaratının "başarısızlığı" olduğunu belirterek, "Saldırıya tamamen hazırlıksız yakalandığımız açık. Gazze'den sorumlu karargâh işgal edildi, dağınık durumdalar ve bu yüzden müdahale gecikti" ifadelerini kullandı. Saldırının 1973'teki Yom Kippur Savaşı'nın 50. yıl dönümünden bir gün sonra yapıldığını belirten Freilich, İsrail kuvvetlerinin ele geçirilen bölgeleri "nispeten çabuk bir şekilde" tekrar geri alacağını bildirdi. Freilich, bunun ardından "HAMAS'a karşı büyük ölçekli saldırılar" yapılacağını ancak bu saldırıların amacının "Gazze'yi ele geçirerek HAMAS'ı bitirmek mi yoksa yalnızca onlara büyük bir darbe vurmak mı" olacağının bilinmediğini kaydetti.

Çin'den ABD'ye 'rakip değil ortak olmalıyız' mesajı Çin'den ABD'ye 'rakip değil ortak olmalıyız' mesajı

HAMAS'ın bu saldırıları tek başına gerçekleştirmiş bulunmasının "sürpriz" olacağına dikkati çeken Freilich, ilerleyen günlerde İran'ın saldırıların koordinasyonunda yardım edip etmediği sorusunun gündeme geleceğini belirtti.