Tesla şirketi, Elon Musk hakkında olası usulsüzlükler nedeniyle soruşturma başlatmış olabilir.

Wall Street Journal'ın kaynakları, elektrikli araç üreticisinin yönetim kurulunun, Musk'ın Austin bölgesindeki Gigafactory yakınlarında bir ev inşa etmek için şirket fonlarını kullanıyor olabileceği endişeleri üzerine bir soruşturma başlattığını iddia ediyor. "Proje 42" olarak adlandırılan girişimin milyonlarca dolarlık özel cam alımını içerdiğine inanılıyor. Musk ve yöneticilerle bağlantılı sınırlı sorumlu firmaların da bölgede büyük miktarlarda arazi satın aldığı biliniyor.

Ev için oluşturulan konseptler arasında "bükülmüş bir altıgen" ya da Apple'ın 5. Cadde'deki mağazasını anımsatan cam bir küp de yer alıyor. Bahsi geçen ihbarcılara göre bu ev yatak odaları, banyolar ve bir mutfak içerdiğinden kişisel bir alan gibi görünüyor.

8 Nisan Güneş tutulması Türkiye saati ile kaçta başlayacak! Güneş tutulması, küsuf namazı nedir? 8 Nisan Güneş tutulması Türkiye saati ile kaçta başlayacak! Güneş tutulması, küsuf namazı nedir?

Soruşturmanın durumu ve sonuçları bilinmiyor. Tesla yıllar önce halkla ilişkiler departmanını dağıttı ve Musk bu yazı yazıldığı sırada rapor hakkında yorum yapmamıştı. Ancak yönetim kurulunun Musk'ın olaya dahil olup olmadığını ve çalışanların eve zaman ayırıp ayırmadığını öğrenmek istediği bildirildi.

Yöneticiler bazen jet gibi ikramiyeler alabiliyor. Ancak bu ödüllere ilişkin politikalar değişiklik gösteriyor ve Tesla'nın yaklaşımı nispeten katı. Otomobil üreticisi, CEO gibi ilgili bir kişinin önemli bir çıkarının olduğu 120.000 doların üzerindeki her türlü harcama için bir yönetim kurulu komitesi denetimi gerektiriyor.