Depremin ardından Hatayspor ve Gaziantep ligden çekilmiş Türkiye Futbol Federasyonu da bu iki takımın maçlarını hükmen yenik sayma kararı almıştı. 

Ligin ilk yarısında bu iki takıma karşı toplamda 5 puan kaybeden Beşiktaş, federasyondan maçların yok hükmünde sayılması talebinde bulunmuştu.

TRT SPOR'da konuyla ilgili konuşan Başkan Mehmet Büyükekşi, "Kendi kafamızdan icat uyduracak değiliz. 30 yıldır bir takım sahaya çıkmazsa 3-0 yenik sayılıyor. Haksızlık söz konusu değil." ifadelerini kullandı.

Büyükekşi'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Hiçbir takım için de haksızlık söz konusu değil"

 "Bu sene son derece talihsiz, asrın depremini yaşadık. 50 binden fazla insanımız hayatını kaybetti. Binlerce insanımız ampute durumda, çok büyük bir acımız var. Acımız bu şekilde sürerken, bazı takımlarımız ligden çekildi. Olağanüstü bir durum var. 1980'lerden beri uygulanan bir sistem var. Biz hiçbir şey yapmadık. O takımın yaptığı maçlar tamamen tescil edilmiş. Öyle olması lazım zaten. O maçlar oynanmış, o maçı yenen takım prim almış, kaybeden prim alamamış veya berabere bitmiş, iki takım da almış. Bazı oyuncular sarı kart görmüş, bazı oyuncular kırmızı kart görmüş. Emek harcamışlar, ter dökmüşler. Biz ne yaptık, ligden çekilen takımlar sahaya çıkmadığı için 3-0 hükmen mağlup oluyor. Bu her yerde uygulanan kural. Herhangi bir kazada, depremde ya da selde o takımın maçları tescil edilir. Öyle de olması lazım çünkü o maçlar oynanmış, emek harcamış ve ter dökmüşler. Ligden çekilen takımların ondan sonraki maçları sahaya çıkmadıkları için 3-0 hükmen yenik sayılıyor. Biz de bunu yaptık. İstişare edilecek bir şey yok, kendi kafamızdan icat uyduracak değiliz. 30 yıldır bir takım sahaya çıkmazsa 3-0 yenik sayılıyor. Hiçbir takım için de haksızlık söz konusu değil. Bir takım çıkıp 'diğerleri 6, ben 1 puan aldım. İptal edin' diyor. Akla zarar bir şey, mantığı yok. Bu mümkün değil, bunu yapsak bile şampiyon başka bir takım. Bir kulübün başkanı ve yöneticileri çıkıp her gün açıklama yapıyor. Bu ne kadar doğru?

"Futbolun ekonomisi son derece sıkıntılı"

İsmail Kartal'ın o sözleri ihbar kabul edildi! Oğluna soruşturma açılacak... İsmail Kartal'ın o sözleri ihbar kabul edildi! Oğluna soruşturma açılacak...

"Süper Lig'in 20 takımla mı yoksa 18 takımla mı devam edeceğini konuşacağız. Son 3 yılda, 4 büyük takım 252 yabancı futbolcu transfer etmiş. Bütün Süper Lig takımları, son 3 yılda yabancı transferlerine 1 milyar dolar harcamış. Hala da aynı şeye devam ediyor. Ama toplam olarak baktığımızda, özellikle 4 büyük içinde 3-7 milyar arasında değişen borçları var. Anadolu takımlarının ortalama 300-500 Milyon TL borcu var. Bu rakamlara bakınca, futbolun ekonomisi son derece sıkıntılı. Sürdürülebilirlik konusunda da sıkıntı var.