Morning Consult isimli araştırma şirketinin yaptığı ankete göre, 43 ülkeden 42'sinde İsrail'e olan destek azalmış durumda. Çin, Güney Afrika, Brezilya ve diğer Latin Amerika ülkelerinde önceki "olumlu" görüşlerin çoğunluğu "olumsuz"a dönmüş. Japonya, Güney Kore ve İngiltere gibi ülkelerde de İsrail'e destek verenlerin oranında ciddi düşüşler gözlemlenmiş.

Çin'den ABD'ye 'rakip değil ortak olmalıyız' mesajı Çin'den ABD'ye 'rakip değil ortak olmalıyız' mesajı

ABD ise bu eğilime rağmen hala İsrail'e destek veren tek ülke konumunda. Ancak ABD'nin desteğinde de bir azalma yaşanmış; destek veren katılımcıların oranı yüzde 18,2'den yüzde 16'ya gerilemiş.

Morning Consult Siyasi İstihbarat Birimi Başkan Yardımcısı Sonnet Frisbie, bu verilerin İsrail'in uluslararası toplumda zorlu bir süreçten geçtiğini gösterdiğini değerlendirmiş.

Ayrıca, 7 Ekim 2023'te başlayan İsrail'in Gazze'yi işgali sonrasında yaşanan çatışmalar ve saldırılar hakkında detaylı bilgiler de paylaşılmış. Hamas'ın İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın İsrail'e düzenlediği saldırı sonucunda, taraflar arasında gerçekleşen çatışmalarda birçok can kaybı yaşanmış ve çeşitli bölgelerdeki sivil altyapı da tahrip olmuş durumda.