Ünlü Hukukçu Av. Emir Akpınar ve Hukuk ve Fikir Platformu Başkanı Faruk Keleştimur katıldıkları Gece Ajansı programında Muhammed Binici'nin sorularını yanıtladı. 

Türkiye'de 8. Yargı Paketi taslağının içeriği, özellikle hakaret davalarının önödeme sistemine dahil edilmesiyle hukuk camiasında ve kamuoyunda geniş bir tepki topladı. Bu konuda çarpıcı açıklamalarda bulunan ünlü Hukukçu Av. Emir Akpınar ve Hukuk ve Fikir Platformu Başkanı Faruk Keleştimur, katıldıkları canlı yayında önemli değerlendirmelerde bulundular.

Avukat Emir Akpınar, 8. Yargı Paketi’nde bulunan yasa taslağı ile hakaret eden şahısların dosyalarının doğrudan ön ödeme kurumuna gönderileceğini söyleyerek, “Yargı paketinde bulunan taslak ile suç işlemek isteyenler cesaret bulacaklar” dedi.

Akpınar, taslakla birlikte görüşlere ve ideolojilere de hakaret edenlerin ön ödeme kurumuna 36 bin TL ödeme yapacağını ve bu durumun da suç işlemek isteyenlere cesaret vereceğini belirterek, “Özellikle bir inanca, dine, ideolojiye, bir görüşe yapılan hakaretler de ön ödeme kurumuna alınacaktır. Üzülerek ifade etmek istiyoruz ki İslamiyete ve Kur’an’a yönelik yapılacak hakaretler de ön ödeme kurumuna alınmakta ve 36 bin TL karşılığında şüpheliler tarafından Kur’an’a ve İslamiyete kısaca tüm inançlarımıza yönelik hakaret eyleminde bulunulabilecektir'' ifadelerini kullandı.

Sezgin Baran Korkmaz: Hepiniz 10 gün sonra şoke olacaksınız Sezgin Baran Korkmaz: Hepiniz 10 gün sonra şoke olacaksınız

    

YENİ KANUN NE DİYOR?

Hakkınızda hakaret iddiası varsa mevcut kanuna göre, dava açılmadan önce uzlaştırmacı sizinle şikayetçiyi uzlaştırıyordu. Mağdurun belirlediği maddi yahut manevi bir edim karşılığını yerine getirerek yargılanmaktan kurtulabiliyordunuz. Bundan sonra direkt savcılık size adeta para cezası kesebilecek. Belirlenen miktarı taksitle de ödeyip hakkınızda dava açılmasının önüne geçebileceksiniz. Daha önce ödemeyi hakaret ettiğiniz kişiye yaparken, şimdi ise cezayı devlete ödeyeceksiniz.